Heren Reva laten verzorgd spel zien tegen Akkrum

februari 22, 2016 in nieuws door Redactie

revaAkkrum/Gorredijk | De heren van Mijn Makelaar/Reva speelden vrijdagavond uit in Akkrum tegen de nummer 11 uit de Eerste Klasse AVC 2. De thuiswedstrijd hadden de Gorredijkers, die zelf op plaats 4 staan, al ruim met 4-0 gewonnen. De uitwedstrijd wonnen de heren ook, maar iets minder gemakkelijk: 1-3.

In de eerste twee sets ging het relatief eenvoudig (14-25 en 14-25). De serve van Mijn Makelaar/Reva was lastig voor AVC. De rally pass kwam keurig bij spelverdeler Roel Hartsema die op zijn beurt de aanvallers goed kon bedienen.

Ook in de derde set ging het tot 10-17 op die manier. Vanaf dat moment ging het rommelen bij de gasten en wist AVC zelfs twee setpoints af te dwingen op 24-23 en 25-24. Beide kansen werden om zeep geholpen door twee aanvallen van diagonaalspeler Paul van Hoogmoed. Mijn Makelaar/Reva wist vervolgens deze spannende set met 26-28 te winnen.

In de vierde set nam AVC meteen de leiding met een serie lastige opslagen: 10-3. Mijn Makelaar/Reva wist de knop niet om te zetten en zag de kans op vijf punten snel voorbij gaan: 25-15 en 3-1 in sets.
Coach Veenstra zag het als volgt: “Volledig onnodig om hier een set te laten liggen, maar zeker in de eerste twee sets hebben we keurig verzorgd volleybal laten zien.”
Op vrijdag 11 maart speelt Mijn Makelaar/Reva de uitwedstrijd tegen de nummer 7 LVC in Lemmer.