Zuur verlies voor vv Gorredijk in blessuretijd tegen Akkrum

maart 24, 2014 in sportnieuws door Redactie

vv gorredijkAkkrum/Gorredijk | Iedereen was het er in de slotfase over eens, dit blijf 0-0. Tot Akkrum in blessuretijd rond de middenlijn nog één keer een vrije trap naar voren mocht vuren. Een nederlaag is soms zo onterecht. Zo ook deze voor het team uit Gorredijk. Het vocht als leeuwen en legde bij vlagen fantastisch voetbal op de mat. 90+2 Akkrum-Gorrediijk 1-0.

Na de dikverdiende overwinning van vorige week op Terschelling was er voor de staf van Gorredijk weinig redenen om te wisselen. Johannes Veenstra zat echter met werkverplichtingen in Den Haag en dus mocht Jappie Koopmans zijn plek op het middenveld innemen. Voor de rest het zelfde team binnen de lijnen dat vorige week zo’n goede prestatie neerzette en dus blaakte van het zelfvertrouwen. Het spelbeeld in de 1e helft speelde zich vooral af rond de middenlijn.

Beide teams konden aanvallend niet imponeren en kon eigenlijk alleen maar anticiperen op fouten van de tegenpartij. Met name de rechtsback van Akkrum maakte dankbaar gebruik van de niet geheel fitte Sake Rinsma en zocht meerdere malen de achterlijn. Aan de andere kant was Jorrit Krist zijn opkomende opponent veelal de baas. Gorredijk daarentegen had moeite om kansen te creëren. Echter als de equipe uit Gorredijk vol pressie uitoefende dan bleek de defensie inclusief keeper van Akkrum zeer kwetsbaar. De ballen verdwenen meerdere malen over de zijlijn, met dank aan de voorwaartsen van Gorredijk. Zonder echt hele grote kansen aan beide kanten werd de pauze bereikt met een 0-0 stand.

De tweede helft begon Akkrum zeer sterk. Met name in het eerste kwartier van de tweede helft wist de thuisploeg Gorredijk ver naar achteren te drukken. Dom balverlies van Jorrit Bijker leidde een penalty voor de thuisploeg in. Bijker trachtte zijn fout te corrigeren, tikte zijn tegenstander lichtjes aan. De aanvaller van Akkrum kon echter gewoon doorgaan maar zijn inzet werd gekeerd door Gorredijk goalie Jesse Bilstra.

In het duel dat volgde was Jan v/d Leeuw zijn directe tegenstander de baas en dus leek deze ongelukkige actie met een sisser af te lopen. Ware het niet dat de leidsman alsnog de bal op de stip legde. Verbazing alom want het spel ging in eerste instantie gewoon door en Akkrum profiteerde simpelweg gewoon niet van de geboden kans. Vervolgens was het geluk echter aan de zijde van Gorredijk. De bal spatte binnenkant paal weer het veld in. Geen voorsprong dus voor de gastheren en gezien de vreemde keuze voor deze penalty was dit ook niet meer dan terecht. Dit was echter het enige foutje van de leidsman, voor de rest floot hij een prima wedstrijd.

Na deze gemiste penalty leek Akkrum wat in de war. Inmiddels was bij Gorredijk Robin Bron ingevallen voor Sake Rinsma en uiteindelijk bleek dit de opmars voor een sterk laatste half uur. Gorredijk domineerde en Akkrum kon alleen gevaarlijk worden uit snelle counters. Gorredijk leek dan ook op voorsprong te komen. Na een slimme steekpass ontsnapte Jorrit Krist aan zijn directe tegenstander, Krist mocht alleen op de doelman afgaan maar miste voldoende power om de bal langs de keeper te schuiven. Niet vreemd want A1 speler Gerke Jeeninga stond op dat moment al klaar om de moegestreden Krist te vervangen.

Een volgende mogelijkheid kwam er voor linksbuiten Robin Bron. Bron mocht het zestienmeter gebied in, zijn directe tegenstander gleed uit en dus leek hij te profiteren. Het geluk was echter niet aan Bron zijn zijde want ook hij gleed uit. Het gladde veld was deze middag sowieso van grote invloed. De een na de andere speler gleed alle kanten op. De wedstrijd leek af te stevenen op een 0-0 eindstand en eigenlijk was dit ook wel terecht. Jelmer Posthumus dacht hier anders over. Op randje zestien maakte hij een fantastische ‘Zidane’-actie en zijn tegenstander kon niks anders dan Posthumus vloeren.

Een mooi plekje voor Jesmer Schots. Bij de B1 veegt hij de één na de andere vrije trap binnen de palen. Dit keer miste hij echter het geluk, zijn bal vloog rakelings over. De wedstrijd leek nu wel gedaan, het was immers al twee minuten in blessuretijd. Topscorer Johannes de Vries van Akkrum maakte in blessuretijd echter weer dankbaar gebruik van zijn theatrale kwaliteiten. Voor Jorrit Bijlsma betekende deze vermeende overtreding, De Vries stond weer lachend op, zijn tweede gele kaart en dus rood.

Wat er vervolgens gebeurde was heel zuur. De vrije trap werd door Akkrum nog één keer voor geslingerd en uiteindelijk achter goalie Bilstra gekopt. Deze tegengoal viel niemand te verwijten, maar heel zuur was het wel. Onterecht vooral. Na afloop teleurgestelde Gorredijk spelers, maar ook licht aan de horizon. Het spel is weer als vanouds goed en dat is een fijne constatering. Komend weekend vrij en op zondag 6 april wacht de thuiswedstrijd tegen titelkandidaat Nicator. Een interessant affiche!