Week van het huisdier bij Dierenartsencombinatie Gorredijk

mei 19, 2014 in nieuws door Redactie

Zaterdagmiddag 31 mei organiseert de Dierenartsencombinatie een themamiddag over konijnengedrag.

Zaterdagmiddag 31 mei organiseert de Dierenartsencombinatie een themamiddag over konijnengedrag.

Gorredijk | Het is deze week (17 t/m 25 mei) de landelijke Week van het Huisdier. De week staat geheel in het teken van het voorkomen van een impulsaanschaf van een huisdier en wordt georganiseerd door het LICG, het Landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren.

Dieren die overhaast worden aangeschaft moeten soms na een tijdje weer weg. Omdat ze tegenvallen, vanwege allergie, ongewenst gedrag of omdat de tijd ontbreekt. Als mensen er wat langer bij stil staan en de juiste keuze maken, is dit fijner voor zowel het dier als de eigenaar. Vanaf 17 mei kan online een huisdiertest gedaan om uit te vinden welk huisdiermens je bent. De test is te vinden op de site van LICG.

Dierenartsencombinatie Gorredijk steunt deze actie: voor vragen en informatie over de verschillende huisdieren kan iedereen terecht in de praktijk aan De Klok 22. Maar ook is er een knutselwedstrijd waarbij een werkje gemaakt mag worden over een ‘bijzonder dier’, een dier dat precies bij jou past. Deze week nog kunnen de knutselwerken ingeleverd worden bij de dierenartsenpraktijk. Aan het einde van de week volgt de prijsuitreiking.

Verder wordt op zaterdagmiddag 31 mei een themamiddag gehouden over konijnengedrag. Gedragsdeskundige Thera Kuper zal dan informatie geven over leefomstandigheden en het daarmee samenhangend gedrag van konijnen. Ook zal zij graag antwoord geven op alle vragen over konijnen. Daarnaast kunnen er tijdens deze middag snoepkettingen voor konijnen worden gemaakt. Opgeven kan bij de balie of via info@dierenartsgorredijk.nl. Ook is actuele informatie te vinden op de Facebookpagina van de dierenartsen.