Vijf medailles voor turnsters Stânfries

maart 31, 2014 in sportnieuws door Redactie

 Esther Zwart.

Esther Zwart.

Hiske Tjeerdsma.

Hiske Tjeerdsma.

Boven links naar rechts: Noa Krist, Lotte de Jong, Marrit Steginga. Onder: Lucy Lin, Rixt vd Pol, Minke Lyklema.

Boven links naar rechts: Noa Krist, Lotte de Jong, Marrit Steginga. Onder: Lucy Lin, Rixt vd Pol, Minke Lyklema.

Gorredijk/Ureterp | Acht turnsters van GV Stânfries uit Gorredijk deden zaterdag mee aan de tweede plaatsingswedstrijd voor meisjes turnen niveau 11 en 12 in Ureterp.

Esther Zwart, pre instap II niveau 12, turnde een zeer goede wedstrijd en liet zien wat ze waard was. Ze eindigde op een eerste plaats, wat bij Esther emotionele tranen teweegbracht op het erepodium. Hiske Tjeerdsma, pre instap I niveau 12, liet deze wedstrijd zien dat ze erg netjes kan turnen. Maar helaas verloor ze kostbare punten door drie keer te vallen. Ze eindigde hierdoor niet op het podium.

Noa Krist, Minke Lyklema en Rixt vd Pol, pre instap II niveau 11, turnden allen een zeer goede wedstrijd. Minke en Rixt vielen beide een keer van de balk waardoor een podiumplaats er niet in zat. Noa eindigde op een zeer nette derde plaats. Lucy Lin en Marrit Steginga, instap niveau 11, turnden beiden een zeer goede wedstrijd. Lucy liet een duidelijke verbetering zien vergeleken bij de eerste wedstrijd. Ze eindigde ook zeer verdienstelijk op een derde plaats. Marrit werd tweede.

Lotte de Jong, pre instap 1 niveau 11, turnde een stabiel goede wedstrijd en eindigde op een eerste plaats. De doorstromers voor de Friese Kampioenschappen zijn nog niet bekend maar daar zullen zeker een aantal van deze meiden bij zitten.