Twee jonge gymnasten Stânfries gaan naar finale Noord-Oost

maart 17, 2014 in sportnieuws door Redactie

logo stanfriesGorredijk/Hollandseveld | Gymnasten van Stânfries hebben zich zaterdag in Hollandseveld tijdens de derde turncompetitie voor jongens geplaatst voor de Noord-Oost finale op 5 april in Varseveld.

Folkert Semplonius, pupil niveau 10, turnde een goede wedstrijd. Op alle toestellen liet Folkert een nette oefening zien met weinig aftrek. Op het onderdeel brug liet hij echter wat punten liggen. De score van zaterdag en van de eerder geturnde competities waren ruim voldoende voor plaatsing naar de Noord-Oost finale.

Mathijs Grijze, junior 1 niveau 8, was als laatste van GV Stânfries aan de beurt. Tijdens de twee eerdere competities had hij al goed gescoord dus Mathijs wist wat hem te doen stond. Hij turnde zeer netjes maar maakte op de rek een grote fout wat hem kostbare punten heeft gekost. De rest van zijn onderdelen wist hij voortreffelijk te turnen. Voor Mathijs betekende dit ook een plaats voor de Noord-Oost finale op 5 april in Varseveld.

Björn Jonker, die helaas ook al bij een eerdere competitie uitviel, kon ook deze wedstrijd niet meedoen door zijn blessure, helaas voor hem geen kans op plaatsing finale.