Toekomst van openluchtbad in Gorredijk blijft onzeker

mei 13, 2014 in nieuws door Redactie

Het zwembad in Gorredijk blijft voorlopig dicht.

Het zwembad in Gorredijk blijft voorlopig dicht.

Gorredijk | Het lijkt niet waarschijnlijk dat het openluchtzwembad van Gorredijk binnenkort al open gaat. Gisteravond, maandag 12 mei, werd tijdens de raadsvergadering duidelijk dat exploitant Edward de Leeuw half april € 30.000 extra subsidie heeft aangevraagd. Dit om de hoge stookkosten en het teruglopend bezoekersaantal te compenseren.

In zijn brief aan aan het college stelt De Leeuw dat het zwembad dicht blijft zolang de gemeente niet financieel bijspringt. Volgens wethouder Piet van Dijk zijn vorig jaar duidelijke afspraken gemaakt: voor 2013 en 2014 € 20.000 subsidie die verrekend wordt met de huurprijs van het zwembad dat eigendom van de gemeente is. Dat er nu extra subsidie werd gevraagd, kwam voor Van Dijk als verrassing.

Een extra raadsvergadering begin volgende week moet duidelijkheid voor beide partijen verschaffen. Mocht de raad besluiten om extra subsidie te verlenen, dan wordt hier wel de voorwaarde aan verbonden dat het bad tot 2016 open blijft. Het huurcontract met De Leeuw loopt tot die tijd. Wat er daarna met het zwembad gebeurt is onzeker, de wethouder acht het niet onwaarschijnlijk dat Gorredijk het in de toekomst zonder openluchtzwembad moet stellen.