Privatisering Gordykster merke is een feit

oktober 12, 2014 in nieuws door Redactie

markt1Gorredijk | De gemeente Opsterland heeft besloten haar twee jaarmarkten in Gorredijk op de tweede maandag van mei (voorjaarsmarkt) en de laatste maandag van oktober (najaarsmarkt) uit handen te geven aan stichting marktbeheer uit Drachten.

Vorig jaar oktober al maakte de gemeente Opsterland hiermee een begin door de kermis onder te brengen bij de kermisfamilie Scherphof welke deze samen met Gordykster Jurjen Haagsma terug brachten naar het centraal in het centrum gelegen Marktplein daar waar de kermis als van ouds ook werd gehouden. Door nu ook de twee aan de kermis gekoppelde jaarmarkten te privatiseren, is het doel om beide evenementen te verbeteren en te versterken een feit.

Stichting marktbeheer is geen onbekende in de marktwereld. Zo beheren zij onder meer ook de weekmarkten van Drachten, Oosterwolde, Leeuwarden, Dokkum en St. Anne. Ook beheren zij de bekende paasmarkt van Drachten (2e paasdag) en de bloemenmarkt van Leeuwarden (Hemelvaartsdag). Met ingang van dit jaar kan de bekende Gordykster merke hieraan toegevoegd worden.

De eerstvolgende editie van de Gordykster merke is op maandag 27 oktober 2014 met in het weekend (24,25,26,27 oktober) de kermis.