Pieter Alberda nieuwe assistent trainer/coach LDODK/AH

maart 21, 2014 in sportnieuws door Redactie

logo LDODKGorredijk | Pieter Alberda (41) uit Reduzum is vanaf volgend seizoen de nieuwe assistent trainer/coach van LDODK/AH Gorredijk. Daarmee is de technische staf voor volgend seizoen compleet. Alberda speelde meer dan 15 jaar in de selectie van Stânfries en Mid Fryslân, waaronder ook drie jaar onder leiding van Jan Sjoerd Pool. Na zijn actieve korfbalcarrière werd Pieter trainer van Tietjerk. Aan het eind van dit seizoen maakt hij de overstap naar LDODK.

“LDODK kwam bij mij met de vraag of ik Jan Sjoerd zou willen assisteren. Ik was wel even verbaasd, maar het kwam op een goed moment. Ik ben ook wel toe aan een nieuwe uitdaging. LDODK timmert behoorlijk aan de weg en daar wil ik mijn steentje graag aan bijdragen. Als speler had ik met trainer Jan Sjoerd soms pittige discussies. We waren het lang niet altijd met elkaar eens. En dat is ook waar LDODK naar op zoek was. Naar iemand die het ook eens van een andere kant wil bekijken. Daar komt bij dat we beide een enorme winnaarsmentaliteit hebben. Dat geeft een goede klik, ik kijk nu al uit naar volgend seizoen.”

Met het aantrekken van Pieter Alberda is de technische staf van de selectie van LDODK/AH Gorredijk voor volgend seizoen rond. Jan Sjoerd Pool verlengde eerder al zijn contract als hoofdcoach. Gaatse de Vries blijft trainer van het tweede en Feiko Mulder is de nieuwe trainer van LDODK/AH Gorredijk 3. Daarnaast heeft de technische commissie met Marjo de Haan overeenstemming bereikt over haar assisterende rol bij de selectie. Marjo gaat zich bezig houden met de individuele ontwikkeling van de spelers.