Peter Lageweg wordt nieuwe coach LDODK/AH A1

februari 25, 2014 in sportnieuws door Redactie

Gorredijk | Vanaf volgend seizoen neemt Peter Lageweg de junioren van LDODK/AH Gorredijk A1 onder zijn hoede. Bij de trainingen krijgt hij assistentie van Marjo de Haan.

Lageweg is ook in het huidige seizoen al betrokken bij de A1 van LDODK/AH Gorredijk. Hij verzorgt specifieke individuele trainingen. “Het was mijn eerste stap in het trainersvak. Ik heb ontdekt dat ik het leuk vind en dat ik hierin verder wil. De A1 is een gezellige groep en debuteert dit seizoen zowel op het veld als in de zaal in de Hoofdklasse. Het is een uitdaging om met de juniorengroep verdere stappen te zetten.”

Door Lageweg eindverantwoordelijk te maken, kiest LDODK volgend seizoen bewust voor een kleinere staf bij de A1. Dat betekent dat Nico de Nekker na afloop van dit seizoen een punt zet achter zijn begeleiding van de A1.

Peter Lageweg (28) maakt deel uit van het team waarmee LDODK/AH Gorredijk promotie naar de Korfbal League realiseerde. Daarvoor speelde hij jarenlang bij DOS’46 waarmee hij meerdere keren Nederlands kampioen werd en landelijk werd verkozen tot talent en speler van het jaar. Ook maakte Lageweg lange tijd deel uit van het Nederlands team.