PB Gorredijk onderzoekt voorbestaan zwembad met vrijwilligers

juni 12, 2014 in nieuws door Redactie

Tijdens de avondvierdaagse werd gedemonstreerd voor het open gaan en blijven van het zwembad. (c) Marije Geertsma

Tijdens de avondvierdaagse werd gedemonstreerd voor het open gaan en blijven van het zwembad. (c) Marije Geertsma

Gorredijk | Hecht Gorredijk aan het behoud van het openluchtzwembad? En zijn er voldoende vrijwilligers te vinden om het bad open te houden? Dat zijn vragen die Plaatselijk Belang deze maand voorlegt aan de inwoners van Gorredijk.

“Gemeente Opsterland, Sportcentrum Kortezwaag, zwemvereniging Isis en Plaatselijk Belang hebben de intentie om het zwembad te behouden voor het dorp. Maar de huidige situatie kan zo niet doorgaan. Het aantal bezoekers is te laag en de kosten zijn te hoog”, volgens Plaatselijk Belang-voorzitter Janet Huisman. “Ieder uur dat het zwembad open is, moet er ruim € 110 op worden toegelegd.”

Een manier om het zwembad open te houden, is dat het bad gerund wordt door vrijwilligers. “In heel Nederland zie je dat steeds vaker. Maar ook moeten er natuurlijk genoeg bezoekers komen.” Om de belangstelling voor het zwembad te peilen, wordt in de laatste week van juni de dorpsbewoners gevraagd zich uit te spreken in een enquête. “De uitkomst van deze enquête zal doorslaggevend zijn voor het vervolg van het zwembad.” Plaatselijk Belang hoopt inzicht te krijgen in de belangstelling voor het zwembad en of er gerekend kan worden op vrijwilligers.

“Wanneer de uitkomsten positief zijn, gaan we de schouders er onder zetten om een ‘vrijwilligersbad’ tot stand te brengen.” Deelname aan de enquête wordt extra gestimuleerd door onder de inzenders een prijs te verloten.