Media Ukkies in bieb: Dikkie Dik ontmoet Kleine Muis

april 22, 2014 in nieuws door Redactie

De peuters genoten van alle vormen van spelletjes doen.

De peuters genoten van alle vormen van spelletjes doen.

Gorredijk | Peuters van De Toverbal waren vorige week te gast in de bibliotheek van Gorredijk. In het kader van de Media Ukkie Dagen (van 9 tot 18 april) maakten zij kennis met oude bekenden Dikkie Dik en Kleine Muis. De twee boekenhelden werden hun voorgeschoteld op iPad en pc.

Onder leiding van bibliothecaris Hilda Moen en met hulp van de Toverbal-leidsters volgden de peuters een klein circuit door de bieb. Zo kwamen ze langs een iPad waarop ze spelletjes mochten spelen: puzzelen, memory en vormen zoeken met Dikkie Dik. Maar ook stond er een computer waar de peuters via het programma Bereslim konden luisteren naar het boek ‘Kleine Muis zoekt een huis’. Als tegenhanger van deze moderne media kon aan tafel een bordspelletje gedaan worden en werd er lekker knus voorgelezen op de bank.

Als ware media ukkies werd er met veel enthousiasme aan de verschillende activiteiten meegedaan. Op de vraag wat het allerleukst was, bleek dat alle vormen van spelletjes doen en lezen gewoon even leuk zijn. De combinatie van oude en nieuwe vormen van samen spelen en samen lezen zorgde ervoor dat het voor de ukkies van De Toverbal een geslaagde ochtend was.