LDODK/AH boekt eenvoudige winst bij Mid Fryslân

april 22, 2014 in sportnieuws door Redactie

logo LDODKGorredijk/Reduzum | LDODK/AH versloeg op tweede paasdag in Reduzum Mid Fryslân/Jansma Birdaard overtuigend met 11-20. Door deze overwinning voeren de Gordykster korfballers nog steeds de ranglijst aan.

Het was in Reduzum een echte veldkorfbaldag: gras, wind en zo nu en dan regen. LDODK was vanaf het begin de meerdere van Mid Fryslân. Desondanks kon de ploeg van Jan Sjoerd Pool niet echt uitlopen. Na een 0-2 voorsprong bleef Mid Fryslân tot 4-6 steeds aanhaken. Wel was toen al duidelijk dat LDODK verzorgder speelde, meer balbezit had en een hoger baltempo hanteerde. Verdedigend hadden beide vakken de zaken goed voor elkaar. Met name de dames van LDODK bezorgden hun tegenstandsters een lastige thuiswedstrijd.

Na 4-6 liep LDODK door doelpunten van Markus de Boer en André Zwart voor het eerst uit naar vier punten voorsprong. Het was het begin van een periode waarin LDODK vooral heerste in de verdediging en gestaag uitliep naar een ruime voorsprong. Menno Russchen had voor rust een belangrijk aandeel in de ruime voorsprong op Mid Fryslân.

Na de ruststand op 4-11 was het Markus de Boer die de marge vergrootte naar 4-12. LDODK kon vervolgens de marge niet groter maken en Mid Fryslân was niet in staat om dichterbij te komen. De status quo werd onderbroken door Mid Fryslân. Het was onder andere Wiebe Huitema die met twee snelle treffers Mid Fryslân weer enige hoop gaf en de tussenstand verkleinde naar 9-15. Toen het daarna zelfs 10-15 werd, nam coach Jan Sjoerd Pool een time-out. LDODK herpakte zich en liep vervolgens vlot combinerend met gevarieerd spel uit naar een beslissende 10-19 voorsprong. De eindstand van een eenzijdige derby werd uiteindelijk 11-20.

Coach Jan Sjoerd Pool was na afloop tevreden: “We hebben onder moeilijke omstandigheden overtuigend gewonnen. Ik vond het verdedigend bij ons goed staan en daardoor konden we vrij eenvoudig een ruime en overtuigende zege halen.” Over het spel van Menno Russchen was de coach lovend: “Menno speelde erg bewust en zeker. Tegen een fysieke speler als Wiebe Huitema spelen is nooit gemakkelijk, maar Menno heeft het op punten dik gewonnen.”

Volgende week is er een vrij weekend, daarna speelt LDODK/AK Gorredijk op 4 mei (14.30 uur) uit tegen De Hoeve.