LDODK laat zien dat het thuishoort in de League

maart 10, 2014 in sportnieuws door Redactie

Gorredijk | LDODK/AH Gorredijk was zaterdag 8 maart oppermachtig op het moment dat het moest. Tegen directe concurrent OVVO/De Kroon had LDODK vandaag 1 punt nodig om het verblijf in de Korfbal League met een jaar te verlengen. OVVO zat geen moment in de wedstrijd, ook omdat LDODK vandaag simpelweg te goed was. Eindstand: 28-20.
Alhoewel André Zwart eigenlijk niet kon spelen vanwege een gebroken teen en een gehavend schouder, stond hij toch in de basis. Niet spelen was voor de oudste Zwart geen optie en zijn meedoen was natuurlijk een enorme opsteker voor LDODK.

LDODK zat vanaf het begin van de wedstrijd goed in zijn vel en de ploeg kwam gemakkelijk tot scoren. Al snel stond er een verdiende 6-2 voorsprong op het scorebord. Martijn Roos zag dat het daar al misging. ‘We waren verdedigend niet scherp en we kregen het niet voor elkaar om de de vooraf gemaakte afspraken na te komen.’
De heren van LDODK waren individueel beter dan hun tegenstander, waarbij vooral Markus de Boer oogstrelend korfbal liet zien, vaak prachtig combinerend met zijn vakgenoten. LDODK liep vrij gemakkelijk uit, terwijl er bij OVVO zowel aanvallend als verdedigend veel misging.

De ruststand was 14-6, wat geenszins geflatteerd was. Coach Jan Sjoerd Pool hamerde er in de pauze op dat zijn ploeg scherp moest blijven. ‘Maar als we de tweede helft weer 14 doelpunten maken, dan winnen we.’ En hij kreeg gelijk.
In het begin van de tweede helft leek OVVO er nog in te geloven. Met een paar prima aanvallen kwam de ploeg iets gemakkelijker tot scoren. ‘Maar omdat wij bleven meescoren, bleef het gat minimaal zes doelpunten. Hierdoor was ik niet bang dat het weer mis kon gaan, wat in december wel gebeurde in Maarssen.’, aldus André Zwart.

De wedstrijd werd geen moment spannend. Via 16-10 werd het zelfs 20-11 en OVVO kon het – ondanks verschillende wissels – niet voor elkaar krijgen de spanning terug te laten komen. Het LDODK-publiek genoot en realiseerde zich dat zij ook volgend seizoen LDODK weer in de League kunnen bewonderen.

Na afloop kon man of the match Markus de Boer dan ook simpel vasstellen: ‘Heerlijk, we zijn er.’ Zowel De Boer als Zwart hadden beide vanaf de eerste minuut het gevoel dat het niet mis kon gaan en dat straalde de ploeg de hele wedstrijd uit.

De eindstand was uiteindelijk 28-20. Martijn Roos zat er na afloop duidelijk doorheen. “We konden vandaag geen vuist maken tegen een beter LDODK. Te veel spelers gaven bij ons vandaag niet thuis.” Op de vraag hoe hij de komende weken voor zich ziet, kon Roos even geen antwoord geven. “Eerst deze nederlaag verwerken, ik kan nu even niet vooruit kijken.” Maar dat komt zeker wel weer, nu voor Nic. de directe degradatie een feit is en OVVO nog om lijfsbehoud gaat spelen tegen een hoofdklasseploeg. En de spelers, begeleidingsstaf en supporters van LDODK? Zij genieten vanavond van deze prachtige prestatie en zien morgen wel weer.

LDODK/AH Gorredijk speelt volgend weekend de laatste Leaguewedstrijd van dit seizoen uit tegen KZ/Hiltex.
(bron: LDODK)