LDODK haalt het niet tegen Fortuna

maart 3, 2014 in sportnieuws door Redactie

Gorredijk | Na de uitslagen van zaterdagavond 2 maart had LDODK/AH Gorredijk aan winst op Fortuna/MHIR uit Delft genoeg om zich te handhaven in de Korfbal League. Het was lang spannend, maar Fortuna trok aan het langste eind (14-18) en plaatste zich daarmee definitief voor de kruisfinales in Ahoy.

LDODK/AH Gorredijk moest het doen zonder de geblesseerde André Zwart. Hij brak een week eerder zijn teen en staat enkele weken aan de kant. Henk Bijker nam zijn plek in en speelde naast Erwin Zwart. Daardoor vormden Markus de Boer en Menno Russchen het herenduo in het andere vak.

Fortuna opende de score, maar Menno Russchen had snel een antwoord klaar middels een fraai doelpunt achter de korf. Beide teams scoorden daarna om en om. Erwin Zwart zette met 4-3 LDODK voor het eerst op voorsprong. In de eerste fase van de wedstrijd werd het gat nooit groter dan één doelpunt. Fortuna staat bekend door de sterke verdediging, maar ook LDODK liet zien dat ze kunnen verdedigen. De pauze brak aan bij een 7-8 stand.

Fortuna bracht na rust Ryanne Segaar in het veld voor Laura de Wit. LDODK kende na rust een goede start. In no time werd de achterstand omgebogen in een 9-8 voorsprong. Het was toen al duidelijk dat het team wat het eerst een marge van twee doelpunten voorsprong zou pakken, een goede kans op de uiteindelijke winst zou krijgen. LDODK kreeg die kans twee keer, namelijk op de standen 9-8 en 9-9. Beide keren slaagden respectievelijk Betty Jansma en Geertje Hoekstra er niet in een vrije doorloopbal om te zetten tot een doelpunt.

Fortuna wisselde en daarna viel de marge van twee net aan de andere kant. Het team van Ard Korporaal en Joost Preuninger scoorde na 10-11 de verlossende 10-12 en pakte vlot daarna door naar 10-13 en 10-14. Een time-out van LDODK kon de dadendrang van de Fortunezen niet meer tegenhouden. Ietwat geflatteerd won de ploeg uit Delft uiteindelijk met 14-18.

Coach Jan Sjoerd Pool was teleurgesteld maar zag ook lichtpunten. “Als we zo kunnen verdedigen zoals nu, dan zie ik voldoende mogelijkheden om de laatste punten nog te halen in de beslissende thuiswedstrijd tegen OVVO.”
LDODK/AH Gorredijk speelt komende zaterdag (8 maart; 20.00 uur) de laatste thuiswedstrijd van dit zaalseizoen tegen OVVO/De Kroon uit Maarssen. Dankzij het verlies van OVVO tegen Nic. is het verschil tussen beide ploegen nog steeds drie punten in het voordeel van LDODK. Er zijn nog twee wedstrijden te gaan.

Fortuna staat nu derde en kan, met nog twee speelronden te gaan, alleen nog door nummer vier Dalto/BNapp worden ingehaald. Mocht dat gebeuren dan eindigt de Delftse ploeg als vierde en ook dat is genoeg voor het behalen van de play-offs.