Labyrint bewijst sociale verbondenheid tijdens NL Doet

maart 22, 2014 in nieuws door Redactie

Albert Hut, Martin Vriesema, André Kuiper en Jelle Bakker (vlnr) plaatsen de nieuwe schommel. Foto: Marije Geertsma (c)

Albert Hut, Martin Vriesema, André Kuiper en Jelle Bakker (vlnr) plaatsen de nieuwe schommel. Foto: Marije Geertsma (c)

Gorredijk | Een kinderrijke actieve buurt, daar hoort natuurlijk een speeltuin bij. Buurtvereniging Labyrint in Gorredijk heeft er maar liefst twee: de Kaboutertún en de Klautertún. Vandaag, zaterdag 22 maart, gingen vele buurtbewoners in de speeltuin aan de slag in het kader van NL Doet.

André Kuiper, Martin Vriesema, Jelle Bakker en Albert Hut staken de handen uit de mouwen om in de Kaboutertún een nieuwe schommel te plaatsen. Een kleine €3.000 heeft de grote schommel gekost. “Dat jild ha we sels byelkoar garre mei allegearre aksjes”, vertelt bestuurslid Monica Hut. “Foarige wike ha we in sponsorloop holden foar de lytste bern om dêrfan noch babyskommeltsje te keapjen.” De nieuwe schommel is geplaatst in de speeltuin voor kleintjes aan de Burgemeester Selhorststraat. Vorig jaar werd in deze speeltuin een nieuw klimhuisje met glijbaan geplaatst.

De sociale verbondenheid is groot in de buurt die zich uitstrekt van Doalhof, Slinger, Nylân west, Burgemeester Selhorststraat zuid tot aan een gedeelte van de H. Ringenoldusstraat. Naast actief overleg met de gemeente over de speeltuinen, ritselt en regelt de buurt van alles zelf. Tijdens NL Doet wordt zichtbaar waar een buurt sterk in kan zijn: vele handen helpen om de twee speeltuinen schoon te houden, te onderhouden en te voorzien van prachtige toestellen. “Sjoch, dy man wennet hjir noch mar krekt en helpt no al mei yn ‘e boarterstún”, benadrukt Monica Hut met een glimlach het bewijs van de sociale verbondenheid in de buurt.