Jury IPON lovend over ‘Mediabegrip’ bibliotheek ZO Fryslân

februari 5, 2016 in nieuws door Redactie

Rahel Hermes en Miranda Hartgers (r) tonen vol trots hun landelijke nominatie voor de IPON award. Foto R. Kuipers

Rahel Hermes en Miranda Hartgers (r) tonen vol trots hun landelijke nominatie voor de IPON award. Foto R. Kuipers

Utrecht/Gorredijk | Gisteren greep Bibliotheken Zuidoost Fryslân tijdens de vakbeurs voor ICT en onderwijsinnovatie (IPON) net naast de hoofdprijs. Op de tweedaagse vakbeurs in Utrecht, woensdag en donderdag plaatsvond, was de bibliotheek met haar nieuwsbrief Mediabegrip genomineerd voor een IPON award. Tijdens een spannende ontknoping eindigde de bibliotheek op een eervolle tweede plaats. Miranda Hartgers (bibliotheek Gorredijk) en Rahel Hermes, beiden werkzaam bij de bibliotheek, namen in Utrecht de nominatie en het juryrapport in ontvangst.

De jury bestond onder meer uit Louis Hilgers (hoofdredacteur ICTnieuws.nl), Bert Boshoven (onderwijsadviseur ICT onderwijs) en Mary Berkhout (programmamanager Mediawijzer.net). Het juryrapport was zeer lovend: “Met deze online lesmethode op het gebied van mediawijsheid wordt slim ingespeeld op actualiteit. Leerkrachten gaan zo met bovenbouwleerlingen in gesprek over wat zich online afspeelt en hoe daar wijs mee om te gaan. De lessen zijn luchtig, inhoudelijk goed vormgegeven, worden digitaal aangeboden en zijn zeer betaalbaar. Uitermate sterk van Mediabegrip is het terugkerende karakter, de verwevenheid met de actualiteit en de toegankelijkheid van het concept. Dit houdt het gesprek in de klas gaande over lastige onderwerpen zoals: mediagebruik, ethische kwesties en mediaopvoeding. Scholen zijn enthousiast over Mediabegrip en de IPON jury ook.”

De bedenkers en ontwikkelaars van Mediabegrip, Miranda Hartgers en Rahel Hermes: “We zijn heel trots op deze grote landelijke nominatie. We werken met veel plezier aan Mediabegrip en zijn blij met deze erkenning.” Een groot aantal scholen in Friesland en de rest van Nederland werkt al structureel met Mediabegrip. Scholen die meer willen weten over Mediabegrip of een proefles willen ontvangen, kunnen terecht op de website www.mediabegrip.nl.