Jarl Zweers tweede op FK turnen

maart 10, 2014 in sportnieuws door Redactie

Links Jarl Zweers en rechts Jesse Grijze.

Links Jarl Zweers en rechts Jesse Grijze.

Gorredijk | Zes turners van gymnastiekvereniging Stânfries uit Gorredijk deden zaterdag 8 maart mee aan de tweede plaatsingswedstrijd turnen voor jongens.

Hidde Pietersma, benjamin niveau 14, turnde een goede wedstrijd met een zeer goede oefening op de rekstok. Hidde werd hiermee knap vierde. Jasper de Haan, instap niveau 14, wist de gehele wedstrijd zijn lichaamsspanning goed vast te houden. Dit resulteerde in goede oefeningen wat hem een vijfde plaats opleverde.

Chris Bruinsma en Xander Voolstra, benjamin niveau 13, wisten dat ze hun prestatie van de vorige wedstrijd moesten verbeteren. Ze turnden beiden een goede wedstrijd maar door het sterke deelnemersveld werden ze respectievelijk achtste en negende.

Jarl Zweers en Jesse Grijze, instap niveau 12, waren als laatste aan de beurt. Jesse turnde een zeer goede wedstrijd met een zeer goede oefening op de ringen. Jesse eindigde op een gedeelde vierde plaats. Jarl turnde een stabiel goede wedstrijd maar liet wat kostbare punten op de vloer liggen. Hij werd netjes tweede. Jarl werd tevens tweede in het Friese Kampioenschap klassement. Hidde, Jasper, Jesse en Jarl hebben zich hiermee ook geplaatst voor de
Noord-Oost finale.