Jannick de Jong Man van het Jaar in Gorredijk

maart 26, 2014 in nieuws door Redactie

Jannick de Jong ontving in 2013 de Hans de Beaufortbeker.

Jannick de Jong ontving in 2013 de Hans de Beaufortbeker.

Gorredijk | Jannick de Jong is gisteravond, dinsdag 25 maart, uitgeroepen tot Man van het Jaar 2013 in Gorredijk. Dit gebeurde tijdens de algemene ledenvergadering van Plaatselijk Belang. Ook in 2003 verdiende de grasbaanracer al deze hoogste eer in Gorredijk.

“Jannick heeft hele bijzondere prestaties geleverd het afgelopen jaar”, legt bestuurslid Janet Huisman van het PB-bestuur uit. “Hij werd Nederlands kampioen grasbaanraces, Europees kampioen, wereldkampioen met het landenteam en tweede vice kampioen tijdens het WK grasbaanraces.” Ook ontving Jannick de Jong de Hans de Beaufortbeker 2013, een bijzondere prestatie omdat deze prijs niet vaak uitgereikt wordt.

Vanwege zijn werk kon Jannick zelf niet bij de huldiging aanwezig zijn. Het traditionele bord zal hem persoonlijk overhandigd worden.

Elk jaar wordt in Gorredijk de verkiezing gehouden waarbij een man, vrouw of een koppel verkozen kan worden tot Man?Vrouw/Groep van het Jaar. De eerste huldiging was in 2000 toen Kim Stolker en Jappie Kort verkozen werden. In 2012 werd de ploeg van Doch it foar dyn doarp verkozen.