Inloop- informatieavond voor huizenkopers in café Neys Gorredijk

september 22, 2014 in nieuws door Redactie

cafe neysGorredijk | Iedereen die een huis wil kopen, kan zich op woensdag 1 oktober laten informeren tijdens het Wooncafé in café Neys over alle (actuele) onderwerpen die komen kijken bij het kopen van een huis. Gezellig, in het café, met een kopje koffie of een borreltje erbij. Bezoekers kunnen één-op-één praten met diverse onafhankelijke deskundigen, zoals een makelaar, financieel adviseur, vertegenwoordigers van de gemeente en de notaris. Deze avond wordt georganiseerd door de woonexperts uit Gorredijk en omstreken in samenwerking met Stichting Starter.

Gerichte informatie over actuele onderwerpen

Bij het kopen van een huis komt veel kijken. Veel meer dan de meeste mensen denken. En dan zijn het ook nog eens erg lastige onderwerpen. Want hoe zit het nou tegenwoordig precies met al die hypotheken, wat zijn de huidige rentestanden, moet ik wel of niet kopen met de Nationale Hypotheek Garantie (NHG), info over beschikbare bouwkavels, erfpacht (pilot gemeente), starterslening, bouwkavels, overbruggingsgarantie, renovatieregeling en voorbehoud verkoop eigen woning met eventueel een 48 uurs clausule, het huidige woningaanbod, alles rond belastingvrij schenken, etc.

In een ongedwongen sfeer direct vragen stellen

Marcelle le Feber van Stichting Starter, coördinator van deze informatieavond: “Als u een bezoek brengt aan een makelaar en daarnaast het internet afstruint voor bijvoorbeeld de hypotheekmogelijkheden, dan weet u vaak nog lang niet wat de mogelijkheden en onmogelijkheden zijn voor het kopen van een woning.Daarom organiseren we het Wooncafé. Niet alleen starters en hun ouders, maar iedereen kan tijdens deze inloop- informatieavond in een ongedwongen sfeer, één op één praten met professionele vakmensen. Lekker ontspannen, onder het genot van een kopje koffie of een borreltje. U kunt uw vragen stellen, zij kunnen ingewikkelde zaken uitleggen en tips geven. Alle deskundigen die kunnen helpen bij het kopen van een woning zijn aanwezig.”

Op deze avond is wethouder Piet van Dijk aanwezig om vragen te beantwoorden en ook om de gemeente Opsterland te vertegenwoordigen en toe te lichten hoe de gemeente actief bezig is om de woningmarkt te bedienen.

Het Wooncafé start om 19:00 uur en duurt tot 21:00 uur. De toegang is gratis. Café Neys is te vinden aan de Hoofdstraat 90 in Gorredijk. Aanmelden (niet noodzakelijk) en meer informatie: www.stichtingstarter.nl.

Onder de bezoekers verloot de organisatie drie keer een WoonCheque ter waarde van € 100,–. Te besteden bij een drietal lokale bedrijven aan meubels, stoffering of woonaccessoires.