Iepenloftspul Opsterlân dit jaar met vijf Gordyksters

april 23, 2014 in nieuws door Redactie

Wilde Grizen.

Wilde Grizen.

Gorredijk/Hemrik | Maar liefst vijf Gordyksters doen dit jaar mee in het Iepenloftspul Opsterlân. In mei/juni wordt het komisch familiestuk ‘Wylde Grizen’ opgevoerd in het theatertje in de bossen van Saprjeburd bij Hemrik. De productie heeft een actueel thema: krimp op het platteland.

Een groep ouderen, de Wylde Grizen, heeft genoeg van het gezeur over vergrijzing en krimp op het platteland. Al die verhalen over spookdorpen waar alleen maar zielige oudjes wonen die ook nog eens veel geld kosten. De groep vind dat het tijd wordt voor actie. Ze zullen wel eens laten zien hoe vitaal Opsterland echt is.

Het protestbloed van de jaren zestig stroomt de Wylde grizen weer door de aderen. Ze komen uit een tijd waarin men zich met niets kon redden en zullen dat wel even vertellen aan de nieuwerwetse ambtenaren en bestuurders in Beetsterzwaag.

Henk Mulder vertolkt de rol van burgemeester. Verder staan op de spelerslijst: Anja Dijksma (Geertsje), Gerda Geerts (Trudy), Chris Seinstra (Fedde) en Fardau Geerts (Sandrien). Het door Els Busema geschreven stuk werd vertaald door Keimpe Vlietstra en staat onder regie van Atze J. Lubach.

De première is op dinsdag 27 mei. Verder wordt het Iepenloftspul gespeeld op 30 en 31 mei, 4, 6, 7, 11 en 14 juni. Aanvang 21:00 uur. Kaartverkoop via Iepenloftspul Opsterlân of aan de kassa van De Skâns te Gorredijk.