Gorredijk verliest van koploper Zwaagwesteinde

april 14, 2014 in sportnieuws door Redactie

vv gorredijkZwaagwesteinde/Gorredijk | Het was voor Gorredijk tegen Zwaagwesteinde een interessante wedstrijd op weg naar de drie finales die nog volgen. Hopen op een positief resultaat en de wedstrijd ongeschonden doorkomen. Het resultaat bleef ondanks het betere spel uit, maar gelukkig kwam het team uit Gorredijk de wedstrijd verder redelijk ongeschonden door.

Vorige week mocht Gorredijk aantreden tegen de koploper van dat weekend (Nicator), deze week mocht Gorredijk wederom tegen de koploper, nu uit tegen Zwaagwesteinde. De blauw witte equipe reisde vol vertrouwen af richting De Westereen. Logisch, want Gorredijk kon weer putten uit een vrijwel complete selectie en is daarnaast de laatste tijd met een goede serie bezig. Wellicht niet eens zozeer op basis van de resultaten maar wel op basis van het spel.

Terug in de basis waren Jorrit Bijker en Jorrit Bijlsma, daarnaast kon ook topscorer Sake Rinsma zijn opwachting weer maken, echter op de bank. Op het sportpark van Zwaagwesteinde, met van beide kanten veel supporters, begon Gorredijk wat afwachtend aan de wedstrijd. Het ontzag voor de koploper was groot en hierdoor maakte Gorredijk het zichzelf erg moeilijk. Hierdoor had Gorredijk in de openingsfase van de wedstrijd geen antwoord op het spel van de koploper uit Zwaagwesteinde.

Waar je een fris en voetballend team zou verwachtend bleek niets echter minder waar. Zwaagwesteinde sloeg het middenveld structureel over en probeerde met lange ballen de gevaarlijke aanvallers te bereiken. Met name de ballen van de doelman waren van ware klasse. Een slippertje van Jorrit Bijlsma werd in de openingsfase van de wedstrijd genadeloos afgestraft. De ingooi die volgde werd door de gastheren snel genomen en dan blijkt hoe gevaarlijk Zwaagwesteinde in de omschakeling is. Binnen no time lag de bal achter goalie Jesse Bilstra van Gorredijk. 1-0 tussenstand en op dat moment niet meer dan terecht. Gorredijk kwam simpelweg tekort en kon maar geen antwoord op het spel van de gastheren vinden.

Na deze snelle tegengoal kantelde de wedstrijd echter volledig. Gorredijk, dat wel graag via het middenveld voetbalt, nam de wedstrijd over en wist Zwaagwesteinde steeds meer achteruit te drukken. Het vlotte combinatiespel bleek de gastheren te machtig en wat resulteerde was de ene na de andere bal over de zijlijn door toedoen van de druk zettende aanvallers van Gorredijk. Alleen de doelman wist de bal nog op de juiste plaats van bestemming te krijgen. Gorredijk bleef hierdoor maar groeien en creëerde stiekem al een paar kleine kansjes.

De schoten van Jelmer Posthumus misten echter voldoende power en waren dus een prooi voor de goalie van de thuisploeg. Toen in de 44e minuut Jorrit Krist aan wilde leggen voor een schot, maar hierbij zichtbaar werd gehinderd door de verdediger van Zwaagwesteinde resteerde maar één straf, een strafschop voor Gorredijk. Deze werd onberispelijk binnengeschoten door Merijn de Jong en hiermee tekende hij vlak voor rust voor een terechte gelijkmaker. Beste man de 1e helft was scheidsrechter Zandberg. Hij voelde de wedstrijd perfect aan en kreeg van beide kanten de complimenten.

Dat een wedstrijd twee helften duurt, brak de leidsman echter op. Ondanks dat het absoluut geen harde wedstrijd was, verloor Zandberg de grip op de wedstrijd en dieptepunt hiervan was de gele kaart voor Jorrit Bijker. Een ongelukkig duel met de aanvaller van Zwaagwesteinde, waar een vrije trap al een harde straf was, werd beoordeeld met een gele kaart. Zuur voor de verdediger, die zich van geen kwaad was bewust. De tweede helft ging Gorredijk door met waar het in de eerste helft was geëindigd, de wedstrijd domineren. Het kritische Zwaagwesteinde publiek had op dit moment geen goed woord over voor het spel van de thuisploeg.

Gorredijk was volop in de aanval en eigenlijk was het dus wachten op de terechte 1-2. Deze goal viel echter niet en dus bleef Zwaagwesteinde hopen. En deze hoop werd beloond. Toen de storm die Gorredijk creëerde even ging liggen sloeg Zwaagwesteinde genadeloos toe. Een perfecte corner werd door de goalie en verdedigers van Gorredijk niet op waarde geschat en draaide in een keer binnen, 2-1.

Na deze goal kwam Gorredijk de klap niet meer te boven en was het Zwaagwesteinde dat kon domineren. Een aangeslagen Gorredijk wist nu dat het op moest passen voor gele kaarten uit frustratie en deze kaarten bleven in het restant van de wedstrijd gelukkig ook uit. Zo ook toen Jorrit Bijlsma zijn directe tegenstander even kwijt was. Bijlsma liet zijn man lopen en verkoos een 3-1 score boven een gele kaart, wat voor hem een schorsing zou betekenen. Deze goal was twee minuten voor tijd en Gorredijk vond het wel welletjes.

De ruggen rechten en op naar de laatste drie wedstrijden van deze competitie. En dan zien ‘’we’’ wel waar het schip strandt. Meer dan dit kan de equipe van Gorredijk er niet aan doen, het team voetbalt goed maar heeft de pech dat het scoren moeizaam gaat. Het hele seizoen eigenlijk al.
Volgende week wacht de interessante derby tegen de buren van Thor. Het belooft weer een interessante pot te worden en met iets meer geluk trekt Gorredijk dan aan het langste eind en houdt de punten in Gorredijk.