Gorredijk “kijkt omhoog” na winst op Terschelling

maart 17, 2014 in sportnieuws door Redactie

vv gorredijk
Gorredijk | Al weken werd door mensen met een blauw-wit hart uitgekeken naar zijn terugkeer. Gisteren bleek waarom. Na driekwart jaar blessureleed schoot hij Gorredijk hoogstpersoonlijk naar de overwinning. Gorredijk was het sterke Terschelling op alle fronten de baas. Eindstand 2-0.

Na het uitvallen van Jorrit Krist was de gemiddelde leeftijd bij de thuisploeg 20,1. Een zeer jong team, en het is al vaker gezegd, met een mooie toekomst. Terschelling daarentegen kan beschikken over een mix van jong talent en routine. De topscorer van de 4e klasse A tot aan dit weekend, Arjen de Jong, is bijvoorbeeld 37 jaar en zorgt met zijn kwaliteiten voor een positieve impuls en is een brok aan ervaring. Op zulke mannen kan Gorredijk niet terugvallen en dus stonden na 10 minuten wederom één B-junior en 3 A-junioren in het veld. Vorig seizoen zaten zij allen nog in hetzelfde team, VV Gorredijk B1. De gasten van het eiland kenden een goede serie, ze wonnen de laatste vijf wedstrijden en maakten daardoor een paar flinke stappen op de ranglijst.

Gorredijk daarentegen draaide zeer stroef. De laatste drie wedstrijden werden verloren en dus was het belang duidelijk: winnen. Gorredijk begon zeer sterk aan de wedstrijd. Het team stak veel energie in de wedstrijd en was Terschelling op alle fronten de baas. Al meteen in de beginfase van de wedstrijd werd een kans voor de thuisploeg door de fluitist van deze middag om zeep geholpen. De grensrechter van de gasten hield zijn vlag keurig naar beneden en zo leek Merijn de Jong alleen op de doelman van Terschelling af te gaan. Ware het niet dat de leidsman een buitenspelsituatie oordeelde. Een flinke domper voor de thuisploeg want het team voetbalde zeer sterk. Fokko Posthumus, al eerder genoemd in dit verslag, besloot even later van ruim 25 meter een afvallende bal op de goal los te laten. De stuit in zijn schot bleek de doelman van de gasten te machtig en dus zette Posthumus hiermee de 1-0 op het bord. Dit betekende tevens de ruststand.

Met een goed gevoel kon de thuisploeg aan de thee en in de pauze waren er louter lovende woorden. Kansen werden niet weggegeven en Terschelling leek in niets op een ploeg die de laatste vijf wedstrijden winnend afsloot. Een verdienste voor Gorredijk uiteraard want de gasten waren gewoon machteloos. De tweede helft begon Terschelling toch iets meer aan te zetten en duwde Gorredijk hiermee achterwaarts. Tot grote kansen kwamen ze echter niet. Halverwege de tweede helft nam Gorredijk het spel weer volledig over en dus was het wachten op de bevrijdende 2-0. Deze kwam dan ook al snel. Een flitsende aanval leek te worden gepareerd door de doelman van Terschelling, Merijn de Jong mocht alleen op hem afgaan maar zijn doelpoging werd gekeerd. De rebound bezorgde De Jong bij Posthumus en die wist wel raad met dit buitenkansje. Tergend langzaam schoot hij de bal vanaf randje 16 keurig in de open hoek en zette de thuisploeg hiermee op een 2-0 voorsprong.

Al vrij snel na dit moment ging Terschelling één op één spelen achterin. Dit betekende nog meer ruimte voor Gorredijk, maar wel oppassen voor de aanvallers van de gasten. Het sterke verdedigingsduo Jesmer Schots en Jorrit Bijker kwam echter geen enkele keer in gevaar. En mochten er onverhoopt toch een paar spelers van de gasten een bal op goal schieten dan was daar altijd nog invaller doelman Sven van der Woude. Deze doelman van de A1 verving de niet fitte Jesse Bilstra. De verdediging van Gorredijk stond echter als een huis en hierdoor was Terschelling aanvallend gezien gewoon machteloos. Tussendoor kregen de gasten nog een gele kaart voor een smerige overtreding van achteren op Jelmer Posthumus. De thuisploeg kreeg geen enkele gele kaart en dat is ook wel eens fijn.

De wedstrijd werd overtuigend gewonnen door Gorredijk. Het publiek kon zeer tevreden huiswaarts keren. De supporters waren dolblij, evenals de spelers en technische staf. Een mindere periode van dit seizoen lijkt hiermee afgesloten en heel stiekem kan Gorredijk weer een beetje omhoog kijken. Door deze overwinning zijn er weer meer teams bijgekomen die strijden om het laatste nacompetitieplaatsje, voor handhaving wel te verstaan.

Zondag wacht voor Gorredijk een uitwedstrijd bij Akkrum, thuis werd Akkrum met 3-2 verslagen en dus Gorredijk is gewaarschuwd voor de dadendrang bij Akkrum.