Dikke nederlaag voor LDODK tegen KZ/Hiltex

maart 17, 2014 in sportnieuws door Redactie

logo LDODKGorredijk/Koog aan de Zaan | LDODK/AH Gorredijk heeft haar tweede Leagueseizoen zaterdag afgesloten met een dikke nederlaag bij KZ/Hiltex in Koog aan de Zaan: 35-14. De ploeg van Jan Sjoerd Pool eindigde de wedstrijd met maar twee basisspelers. “De pijp was meer dan leeg, mentaal en fysiek. Deze wedstrijd moeten we maar snel vergeten.”

Voor LDODK stond er na vorige week ook niets meer op het spel. Handhaving was dankzij de ruime overwinning op OVVO/De Kroon al een feit. André Zwart (teen), Betty Jansma (ziek) en Marjon Visser (knie) deden vanaf het begin van de wedstrijd niet mee.

Later gingen zowel Jildou Slagmann als Geertje Hoekstra door een enkel en verlieten het veld. Markus de Boer werd gewisseld. Aan het einde van de wedstrijd stonden vanuit de normale basis alleen Menno Russchen en Erwin Zwart nog in het veld. Vervangers aan LDODK-kant waren: Henk Bijker, Laura van Noordenburg, Berber Buis, Jurjen Bosma, Gwennyth Spruijtenburg en Hilde de Boer.

Volgens Jan Sjoerd Pool zat LDODK vanaf het begin niet in de wedstrijd. “We wilden wel graag. We hadden goede bedoelingen, maar het wilde absoluut niet.” KZ was vanaf het begin heel scherp. Voor de Kogers stond er nog wat op het spel. Het plekje in de play-offs was nog haalbaar. Binnen zes minuten was het al 6-1. KZ bouwde die voorsprong eenvoudig uit naar een 22-8 ruststand.

In de tweede helft liet KZ de teugels wat vieren en kon LDODK een beetje terugkomen, maar een wedstrijd was het toen al lang niet meer. Eigenlijk was het dat ook nooit geweest. KZ hield steeds nadrukkelijker het scoreverloop bij Dalto-Fortuna scherp in de gaten. De uitslag van deze wedstrijd was bepalend voor het wel of niet halen van de play-offs. Toen Dalto in de laatste seconden gelijk maakte, was ook het seizoen voor KZ voorbij.

De nederlaag voor LDODK was heel dik. Pool: “Dat was een teleurstelling. Voor ons, maar zeker ook voor het publiek. Ondanks dat er niets op het spel stond, was er een volle supporters bus mee. Dat is grote klasse. Ondanks de nederlaag hebben we het seizoen in de kantine met z’n allen goed afgesloten.”

LDODK/AH Gorredijk gaat nu eerst een paar weken in de rust. Herstel is links en rechts meer dan nodig. Op 1 april volgt pas de eerste buiten training. Op 13 april hervat LDODK het veldseizoen met een thuiswedstrijd tegen HKV/Ons Eibernest. Op het veld ligt nog een mooie uitdaging. LDODK hervat de veldcompetitie als koploper met één punt voorsprong en is dus nog volop in de race om ook op het veld naar het hoogste niveau te promoveren.