De Skâns sluit theaterseizoen met Tsjoch Concert

maart 24, 2014 in nieuws door Redactie

Dets Laif uit Harlingen.

Dets Laif uit Harlingen.

Gorredijk | De Skâns sluit op zondag 30 maart het theaterseizoen af met een Tsjoch Concert. De optredende artiesten zijn het duo Dets Laif en vrouwenkoor Noaten op ‘e Sang. Het concert begint om 15:00 uur.

Dets Laif

Dets Laif bestaat uit Era Copier en Henk Roodbergen uit Harlingen. Hun repertoire bestaat voornamelijk uit zelf geschreven Friestalige liedjes met uitstapjes naar bestaand repertoire, gedichten en Nederlandse volksliedjes. Lieve, ontroerende, verhalende, humorvolle liedjes, die ze in een eigen muzikaal en theatraal jasje hebben vormgeven. Henk zingt en bespeelt een twaalfsnarige gitaar en de mandoline. Era zingt, voegt en mengt kleur en klank met allerlei instrumenten waaronder accordeon, bongo’s, tinwhistle, melodica.

Noaten op ‘e sang

Noaten op ‘e sang uit Surhuisterveen is een groep van 55 enthousiaste vrouwen die af en toe heel wat noten op hun zang hebben. Ze worden begeleid door drie accordeonisten, een gitarist en soms, bij speciale optredens, door twee gitaristen, een basgitarist, een violiste en een fluitiste. Het repertoire bestaat uit liedjes in de Friese, Engelse en Nederlandse taal. Van popsongs en ballades van vroeger en nu tot shanties en andere zeemansliederen. Meestal driestemmig, soms ingetogen, meestal uitbundig. Bestaande liedjes worden vertaald in het Fries, of bewerkt. Meer informatie?

De afsluiting van het theaterseizoen betekent niet dat de grote zaal van De Skâns leeg blijft. De komende maanden zijn er nog diverse activiteiten. Op het programma staat nog het jaarlijkse concert van het Frysk Sjongkoor, een Lady’s Fair, de Friese voorleeswedstrijd, voorstellingen van Eijer Produkties, een korenmiddag, de paasviering van De Librije, de zomerbridge drive en een filmvoorstelling van groep 8 van obs Trimbeets.

Het Tsjoch Concert begint om 15:00 uur. Kaarten kosten €10 en kunnen besteld worden via www.skans.nl of aan de kassa van De Skâns, Loaijersstrjitte 2, Gorredijk, telefoon 0513-468600.