Nico de Haan over roofvogels en uilen

februari 1, 2016 in nieuws door Redactie

A3_Poster_Nico_de_Haan_Gorredijk.inddGorredijk | Als het gaat om het beschermen van vogels denken velen het eerst aan Nico de Haan. Hij komt op donderdag 4 februari naar de Skâns in Gorredijk met een informatieve lezing over uilen en roofvogels.

Nico is van 1974 tot 2004 werkzaam geweest bij Vogelbescherming Nederland. In al die jaren heeft hij zich op een zeer aansprekende wijze ingezet voor vogels in binnen- en buitenland. Ook liefhebbers van het zondagochtendprogramma Vroege Vogels of de serie Baardmannetjes, waarin hij met de droge humor van Hans Dorrestijn tal van natuurgebieden in Nederland bezoekt, kennen zijn ontspannende presentatiewijze waarmee hij het publiek altijd weet te boeien. Het is dan ook geen wonder dat Nico nog steeds de ‘ambassadeur’ is van Vogelbescherming Nederland.

Na het succes van 2012 in De Skâns, brengt Nico op 4 februari 2016 weer een bezoek aan Gorredijk. Ditmaal zal hij met beeld en geluid het nodige laten zien over roofvogels en uilen. Dat belooft weer een boeiende avond te worden met zowel inhoud als een vleugje humor. Verder zijn er die avond ook stands van de online fotowinkel Camera.nu en de verrekijkerspecialist Technolyt zodat ook de techniek van het kijken naar vogels en het vastleggen daarvan volop in beeld is.

De lezing wordt donderdag 4 februari gehouden in de grote zaal van De Skâns en begint om 20:00 uur. De organisatie is in handen van natuurvereniging Geaflecht. Meer informatie op www.geaflecht.nl en Facebook.