Zuur verlies voor Reva

november 21, 2016 in nieuws door Redactie

revaGorredijk | Vrijdagavond 18 november speelden de heren van Mijn Makelaar/Reva de uitwedstrijd tegen VC Joure 3 in Langweer. Op papier zouden de Gorredijkers met deze ploeg geen moeite mogen hebben. Het werd echter een wedstrijd van bijzonder laag niveau waarbij de thuisploeg met 3-2 aan het langste einde trok.

De voorbereiding naar de wedstrijd toe was niet ideaal. Zo was de kantine gesloten, waardoor de gebruikelijke voorbespreking met een bakje koffie verviel. Ook werd er kort ingespeeld, waardoor de ploeg van coach Henk Veenstra niet optimaal aan de wedstrijd begon.

In de eerste set wisten de gasten de schade nog te beperken met een eindsprintje na lange tijd gelijk op te zijn gegaan (21-25). Dat lukt in de tweede set en de derde set niet (25-19 en 25-21). De midaanval van Joure scoorde volop, terwijl de aanval van Mijn Makelaar/Reva maar niet op gang kwam. Service en pass aan de kant van de Gorredijkers waren slecht verzorgd.

In de vierde set leek Mijn Makelaar/Reva even roemloos Langweer te moeten verlaten, maar met een laatste krachtsinspanning werd het tij nog net gekeerd zodat er met 23-25 gewonnen werd. Dat betekende dat een beslissende vijfde set gespeeld kon worden. Hier begonnen de gasten goed aan en bij het wisselen van de speelhelft stond er 4-8 op de borden. Met een reeks fouten was deze voorsprong echter als sneeuw voor de zon verdwenen en glipte de overwinning weg: 15-13 en 3-2.

Coach Henk Veenstra zag het als volgt : “Heel zuur dat we hier zo verliezen. Een gebrek aan wedstrijdritme en een gebrek aan trainingsarbeid in combinatie met onderschatting van de tegenstander ligt hieraan ten grondslag. Het goede nieuws is dat het vanaf dit punt alleen maar beter kan.”

De volgende wedstrijd van Mijn Makelaar/Reva is op vrijdag 25 november om 19:15 in de Skâns in Gorredijk. Op die avond krijgen de Gorredijkers de kans om te laten zien wat het waard is tegen DBS 2 uit Balk.