Zeventienjarige Thomas Klabbers uit Gorredijk publiceert tweede roman

mei 5, 2014 in nieuws door Redactie

Thomas Klabbers.

Thomas Klabbers.

Gorredijk | Thomas Klabbers (17) uit Gorredijk publiceerde onlangs zijn tweede boek: De StalingradBroeders. In september 2012 debuteerde de jonge Gordykster met De Wenceslaus Schat.

Ondanks het feit dat Thomas in een druk examenjaar zit, vond hij de tijde om een tweede roman te schrijven. De StalingradBroeders gaat over twee Duitse broers die naar het Oostfront worden gestuurd om in het zesde leger te strijden voor Duitsland. Eenmaal op het front worden de broers geconfronteerd met honger, kou en het ongenadige Sovjet verzet. De jongste wordt verliefd en laat zien dat liefde sterker is dan de oorlog. Het is een verhaal over hoop, liefde, vriendschap en broederschap.

Deze tweede roman verschilt op veel fronten van de eerste. Thomas: “Mijn eerste roman was een thriller. In StalingradBroeders draait het meer om emotie en is er veel meer uitdieping van de karakters van de personages.” Thomas vond zijn inspiratie nadat hij zich eind 2012 ging verdiepen in de Tweede Wereldoorlog, met het oog op het Oostfront. Tijdens het bestuderen van de geschiedenisboeken en documentaires creëerde hij in zijn hoofd een verhaal, wat uiteindelijk het boek zou worden.

De jonge schrijver schrijf al zijn hele leven en debuteerde in 2012 met zijn eerste officiële boek. Daarvan zijn er inmiddels zo’n honderd stuks verkocht. Van zijn nieuwe boek heeft hij er zojuist tweehonderd laten drukken. Belangstellenden kunnen een exemplaar bestellen via fokke643@hotmail.com. Ook van De Wenceslaus Schat zijn nog enkele exemplaren beschikbaar. De prijs per stuk is € 14,99.