Wordt de negenjarige Noah Dijkstra de ‘Princess’ van Noord Nederland?

mei 6, 2014 in nieuws door Redactie

Noah Dijkstra. Foto Janneke Schotanus

Noah Dijkstra. Foto Janneke Schotanus

Gorredijk | De negenjarige Noah Dijkstra uit Gorredijk schittert zondag 11 mei op het podium in het Fries Congrescentrum te Drachten. Noah is een van de finalisten voor Mini Princess of the North Netherlands, een missverkiezing die valt onder Queen of the North Netherlands georganiseerd door Sanne Roffel.

“Als Noah zondag wint, dan heb ik het mooiste cadeau voor Moederdag”, vindt moeder Annelies Koopman. Noah werd door haar opgegeven voor de mini missverkiezing, ze doet mee in de leeftijdscategorie 5 tot en met 9 jaar. Het is de eerste keer dat Noah meedoet aan een verkiezing.

Annelies stuurde een foto van Noah, leerlinge van obs De Trimbeets, op aan de organisatie. Moeder en dochter waren aangenaam verrast toen Noah er uit gepikt werd. Op zondag 20 april werd de casting gehouden. “Na het eten vertelden ze toen dat ik door was naar de finale”, en dat was toch nog schrikken voor Noah. Hoewel: “De Cito-toets vond ik spannender hoor.” Diezelfde middag kregen de meiden een catwalktraining en een heuse fotoshoot.

De hele familie gaat zondag mee naar Drachten. In een prachtige jurk (“geleend van een vriendin”) zal de Gordykster miss de eerste ronde lopen. “We lopen dan heen en weer terug en dan nog een keer heen en terug.” Tien minuten tijd krijgen de aspirant missen vervolgens om zich te verkleden voor de tweede ronde. “Dan ga ik in mijn bruidsmeisjes jurk, die had ik nog.”

Wat de uitslag zondag ook mag zijn, Noah krijgt in elk geval een fotoshoot. “En als ik win, krijg ik een kroontje en een sjerp.”