Wederom nederlaag Gorredijk tegen Jubbega

april 26, 2016 in nieuws door Redactie

DSCN8627[1]Jubbega/Gorredijk | Voor de spelers van Gorredijk lijkt de zomerstop, ondanks de drie resterende wedstrijden, wel te kunnen beginnen. Waar vorig seizoen Gorredijk in staat was om Akkrum in haar kampioenswedstrijd van het winnen af te houden slaagde dit in Jubbega niet. Jubbega ging effectiever met de kansen om en zegevierde daardoor met 3-1.

Zonder de geschorste Johannes Veenstra en geblesseerde Jesmer de Vries startte Gorredijk met aanvallende intenties in Jubbega. Dit in tegenstelling tot de heenwedstrijd, toen startte het team angstig en veel te behoudend aan deze zelfde confrontatie. Al binnen een minuut leek deze opportunistische speelwijze te worden beloond. Gorredijk aanvaller Bas van Veen was zijn directe tegenstander Bjorn Faber te snel af en deponeerde de bal in de voeten van Gorredijk topschutter Mart van der Tuin. Deze dot van een kans was aan van der Tuin niet besteed. In plaats van de bal in de hoek te schuiven trachtte van der Tuin de keeper te passeren, op dat moment waren de Jubbega verdedigers echter al toegesneld zodat deze grote kans onschadelijk kon worden gemaakt.

Vrije trap: 1-0

Aan de andere kant van het veld moest Gorredijk goalie Sven van der Woude optreden toen na een kwartier spelen een Jubbega aanvaller alleen op hem afkwam. Van der Woude hield zijn hoofd koel en wist deze eerste grote kans voor de thuisploeg te pareren. De aanval was met deze goede redding echter nog niet verkeken en eindigde uiteindelijk in een vrije trap. Vooraf werd er door Gorredijk trainer Jacob Russchen nog zo op gehamerd om standaard situaties van Jubbega zoveel mogelijk te beperken. Na de vrije trap van Eric Mulder bleek waarom. Mulder krulde, bij afwezigheid van Jubbega’s beste speler Jacko de Jong, de bal langs de muur en zette zijn team op een 1-0 voorsprong.

Buiten dit doelpunt beperkte de thuisploeg zich door het spelen van lange ballen. Ook Gorredijk voetbalde amper via het middenveld en trachtte veelal Bas van Veen de ruimte in te sturen. Een kwartier na de openingstreffer kon Gorredijk grote kans nummer twee noteren. Jelmer Posthumus combineerde met Hille van Goinga door de Jubbega defensie, oog in oog met de doelman schoof Posthumus voorlangs en hiermee was kans nummer twee voor de gasten verkeken. Een dure misser bleek twee minuten later toen Gorredijk goalie Van der Woude de fout in ging. Een vrije trap vanaf de middenlijn zeilde over iedereen heen, inclusief de goalie van Gorredijk en daarmee kwam er een 2-0 tussenstand op het bord te staan. Zonder noemenswaardige kansen werd met deze stand de rust bereikt.

In de pauze kwamen bij Gorredijk Frits Borduin en Sake Rinsma voor Marco Schots en Patrick Kootstra. Wederom was het Gorredijk dat binnen een minuut spelen een levensgrote kans kreeg. Mart van der Tuin kwam door via de rechterkant, zijn voorzet was echter niet op maat en dus bleef dezelfde tussenstand op het bord staan. De fase die nu volgde was van beide kanten van zeer bedenkelijk niveau. Jubbega leek het, gezien meerdere afwezige spelers, wel prima te vinden en loerde op de gevaarlijke counter met haar rappe voorwaartsen. Gorredijk was voetballend niet bij machte om door de defensie van de thuisploeg te komen. Sterker nog, Gorredijk had het aan verdediger Jorrit Bijlsma te danken dat er niet een nog grotere achterstand op het bord kwam te staan. Bijlsma hield de defensie van Gorredijk op de been en hield daarmee zijn team nog enigszins in de wedstrijd.

3-0.

3-0.

De wedstrijd was tien minuten voor tijd echter wel beslist. Grote man bij Jubbega, Ids Douma troefde in eerste instantie Jappie Koopmans eenvoudig af bij de zijlijn alvorens Jorrit Bijker in de luren te leggen. Bijker kon niets anders dan Douma te vloeren, dit deed hij binnen de zestien en dus resteerde een strafschop die de 3-0 betekende. Aan de andere kant van het veld deed Frits Borduin vijf minuten voor tijd nog iets terug door een vrije trap binnen te schieten, verder dan dat kwam Gorredijk niet. Het niveauverschil tussen beide ploegen lijkt voetballend nihil. Jubbega heeft echter de kwaliteit om al deze wedstrijden in een overwinning om te zetten en Gorredijk loopt keer op keer tegen een nederlaag aan tegen de directe concurrenten. En dus is Jubbega de terechte kampioen en mag Gorredijk alleen nog maar hopen. Hopen dat het team misschien nog nacompetitievoetbal kan halen. Het team moet dan zelf vanaf nu alles winnen en is afhankelijk wat de concurrentie doet en wie de derde periode binnensleept. Het feest in Jubbega zal ongetwijfeld lang hebben geduurd, gefeliciteerd met het kampioenschap. Gorredijk ontvangt volgende week Smilde, een wedstrijd waarin het team revanche kan nemen voor de nederlaag in de heenwedstrijd.