VVD-sterren bellen aan in Gorredijk

maart 10, 2014 in nieuws door Redactie

Anne-Wil Lucas, Nikita Brameijer en Loek Hermans bellen aan. Foto: Marije Geertsma

Anne-Wil Lucas, Nikita Brameijer en Loek Hermans bellen aan. Foto: Marije Geertsma

Gorredijk | In een Gordykster versie van ‘Sterren bellen aan’ kon het zaterdag 8 maart zomaar gebeuren dat senator Loek Hermans op de stoep stond. De VVD-fractievoorzitter in de Eerste Kamer kwam de lokale VVD een handje helpen bij het werven van stemmen. Ook Anne-Wil Lucas uit Bakkeveen kwam de gelederen in Gorredijk versterken.

“Er zijn nog wel wat stemmen te winnen”, denkt Nikita Brameijer. Brameijer is lijsttrekker en kandidaat wethouder voor VVD Opsterland. Met haar 27 jaar zorgde zij voor een verjongingskuur binnen de VVD. “Ik denk wel dat we vandaag mensen in Gorredijk over kunnen halen om op ons te stemmen.”

Met Loek Hermans en Anne-Wil Lucas heeft Opsterland twee landelijke VVD-kopstukken in huis. “We zoeken nu nog een provinciaal politicus”, grapt Hermans. Maar daar gaat de boodschap van vandaag niet over. “De gemeenteraadsverkiezingen worden steeds belangrijker”, stelt Lucas. “Er komen steeds meer taken op de gemeente af en dan moet je zorgen voor goed beleid.”

De VVD is er klaar voor. In elk geval wat betreft het gemeentelijke huishoudboekje. Met Nikita Brameijer haalden zij een financieel expert in huis. In het dagelijks leven is ze fiscaal juriste bij een landelijk accountantsbureau waar zij gemeenten adviseert in het financieel op orde houden van hun begrotingen en dan specifiek bij de drie decentralisaties van Jeugdzorg, ABWZ en de Participatie Wet.