Voltawerk Gorredijk wint gastvrijheidaward

juni 13, 2014 in nieuws door Redactie

Woonzorgcentrum Voltawerk in Gorredijk.

Woonzorgcentrum Voltawerk in Gorredijk.

Gorredijk | Woonzorgcentrum Voltawerk in Gorredijk heeft donderdag 12 juni de Gastvrijheidzorg Award gewonnen tijdens het Nationaal Congres Gastvrijheidszorg in Utrecht. In de categorie Kleinschalig Wonen mag de zorginstelling zich een jaar lang het meest gastvrij noemen.

In de categorie Kleinschalig Wonen waren er vijf kanshebbers waarvan Voltawerk de beste werd bevonden. In totaal deden ruim 230 zorgaanbieders mee aan de verkiezing Gastvrijheidzorg met Sterren. Tien ziekenhuizen, tien zorgcentra, vijf instellingen voor Kleinschalig Wonen en vijf GGZ-instellingen waren genomineerd in vier categorie├źn. Zorgcentrum Holdert in Emmen won in de categorie Verpleging & Verzorging, Berhoven te Uden was de beste van de ziekenhuizen en ’t Warant in Helmond de beste in categorie GGZ.

Alle deelnemers zijn beoordeeld op gastvrijheid en afhankelijk van hun score hebben ze sterren toebedeeld gekregen. Zeven zorglocaties hebben de maximale score van vijf sterren behaald. Dat zijn de ziekenhuizen Bernhoven, Gelderse Vallei (Ede) en St Jansdal (Harderwijk). De zorgcentra Holdert, De Vijverhof (Assen), Voltawerk en De Pastorie (Volkel) kregen eveneens vijf sterren.

Voltawerk is een kleinschalige woonvorm waar gewerkt wordt vanuit een belevingsgerichte zorg. Bewoners maken deel uit van een kleine woongroep van negen personen. Dagelijks helpen ze mee in huishoudelijke taken zoals koken, boodschappen doen en was opvouwen. Elke woongroep heeft een eigen huiskamer en alle bewoners hebben een eigen slaapkamer.