Vijf medailles voor Stânfries jongens in Stiens

januari 26, 2015 in nieuws door Redactie

Yelmer van der Haak en Stijn van deer Honing.

Yelmer van der Haak en Stijn van deer Honing.

Shane, Xander en Chris.

Shane, Xander en Chris.

Stiens/Gorredijk | Zaterdag werd in Stiens de eerste plaatsingswedstrijd gehouden voor jongens turnen niveau 11 tot en met 15. De jongste turners van gymnastiekvereniging Stânfries uit Gorredijk deden hier aan mee.

Yelmer van der Haak en Stijn van deer Honing, benjamin 14, turnden zeer netjes op hun zes verschillende toestellen en hadden maar een aantal kleine foutjes. Hun inzet werd beloond met respectievelijk een eerste en een tweede plaats. Ze lieten de concurrentie ver achter zich met een groot punten verschil.

Shane Conradi, instap 14, turnde een stabiele wedstrijd. Helaas liet hij punten liggen op zijn rekoefening waar hij twee keer viel. Shane werd zeer knap vierde wat hem ook een medaille opleverde in verband met het grote deelnemersveld. Jesse Grijze, pupil 11, nam het op tegen sterke tegenstanders. Jesse turnde zeer stabiel en netjes, wat hem een zeer verdienstelijke vierde plaats opleverde.
Xander Voolstra en Chris Bruinsma, instap 13, waren de laatste van de lange wedstrijddag. Xander was door de zenuwen soms even zijn oefening kwijt maar wist zich goed te corrigeren. Hij werd dan ook tweede. Chris turnde erg goed, met maar een aantal foutjes. Chris werd verdiend derde.