Tweede nederlaag op rij voor Gorredijk

maart 14, 2016 in nieuws door Redactie

vv gorredijkGorredijk | In een wedstrijd waarin Gorredijk in het eerste bedrijf de beste kansen kreeg, zegevierden de mannen uit De Knipe. Tot tweemaal toe werd een zeker lijkend doelpunt van de gasten uit Gorredijk van de lijn gehaald en tevens was een honderd procent kans aan spits Gorge Dimov niet besteed. Read Swart strafte de gemiste kansen af en was in de tweede helft wel trefzeker, uit een hoekschop scoorde de thuisploeg en zegevierde met 1-0.

Puzzelen voor trainer Jacob Russchen van Gorredijk, want de spoeling op het middenveld was dun. Afwezige middenvelders Hille van Goinga, Jelmer Posthumus, Frits Borduin, Johannes Veenstra en Jorrit Bruinsma zorgde ervoor dat Jesmer Schots voor het eerst in zijn voetballoopbaan op het middenveld kwam te spelen. Dit deed hij met Jesse Dolstra en Marco Schots.

Het gemor was in de openingsfase van de wedstrijd aan beide kanten zeer groot. De droge, keiharde en vooral gigantisch hobbelige ondergrond maakte goed en verzorgd voetbal niet mogelijk. Wat aan beide kanten resteerde was veelal de lange bal en proberen de zogenaamde tweede bal te winnen. Al na drie minuten spelen kreeg Gorredijk spits Dimov een uitgelezen mogelijkheid. Een prachtige aanval via de gebroeders Schots eindigde voor Dimov in een één tegen één situatie met Read Swart goalie Harm Terschuur. Oog in oog met de doelman faalde Dimov en stiftte laatstgenoemde de bal op simpele wijze bij de doelman in de handen.

Ondanks vooraf gemaakte afspraken om vooral niet ‘te voetballen om het voetballen’ was het de jonge Jesmer de Vries die achterin probeerde voetballende oplossingen te vinden. De Read Swart aanvallers wisten hier wel raad mee en jaagden alle ballen af. Gelukje voor Gorredijk was dat de eindpass van de thuisploeg niet nauwkeurig was en daarmee waren van grote mogelijkheden gelukkig voor de gasten geen sprake.

Aan de andere kant van het veld was het wederom Dimov die zich liet zien. Jesse Dolstra legde de bal met een perfect genomen hoekschop op het hoofd van de aanvalsleider van Gorredijk. De harde kopbal was de Read Swart doelman te machtig, op de lijn werd hij echter door een verdediger geassisteerd die de bal van de lijn kopte. Buiten deze zinderende slotfase was er van goed voetbal aan beide kanten nauwelijks sprake. Kansen werden er tot aan het rustsignaal dan ook niet gecreëerd en zo gingen beide teams met een brilstand aan de thee.

In de pauze geen wijzigingen aan de kant van Gorredijk. Verdedigend stond het team immers naar behoren en aanvallend was het toch vooral gokken op een bal die toevallig goed zou vallen. Goed voetbal was voor beide teams op dit erbarmelijke veld immers niet mogelijk. De eerste mogelijkheid van de tweede helft was er na tien minuten spelen voor de thuisploeg. Jesmer Schots leed op het middenveld slordig balverlies en bood daarmee een Read Swart middenvelder de gelegenheid om het doel van Boeloe Veenstra onder vuur te nemen. Het harde schot zeilde rakelings over de kruising en hiermee kwamen de gasten uit Gorredijk met de schrik vrij.

Het spelbeeld veranderde de tweede helft sowieso. Waar in de eerste helft Gorredijk nog wel bij machte was om drukt uit te oefenen op de thuisploeg, slaagde dit in de tweede helft absoluut niet meer. De thuisploeg rook bloed en zette Gorredijk almaar meer onder druk. Waar het Gorredijk in de eerste helft niet lukte om toe te slaan uit een hoekschop, slaagde de thuisploeg hier wel in. Een afgeslagen bal werd wederom de doelmond ingebracht en bood middenvelder Remko Dam de gelegenheid om de bal het laatste zetje te geven en daarmee zijn team op een 1-0 voorsprong te zetten.

Er waren nog maar twintig minuten te spelen en tien minuten voor tijd besloot trainer Russchen van Gorredijk in een alles of niets offensiefje Sake Rinsma en de niet geheel fitte Frits Borduin het veld in te brengen. Met name Rinsma zorgde in deze slotfase voor veel gevaar en hij leek vijf minuten voor tijd zijn team dan ook op gelijke hoogte te brengen. Na een prachtige actie over de linkerflank leek een hoge bal binnen te zeilen, jammerlijk voor de gasten werd goalie Terschuur wederom geholpen door een verdediger die de bal van de lijn haalde.

Met twee nederlagen op rij is er voor Gorredijk alles aan gelegen om weer eens een driepunter te pakken. Op de ranglijst zijn er steeds meer ploegen die over Gorredijk heengaan of angstig dichtbij komen. Volgende week komt Harkema Opeinde op bezoek in Gorredijk. Een ietwat pijnlijke ontmoeting, want een dikke vier maand geleden was het Harkema die middels een 1-0 overwinning Gorredijk van de 1e periode afhield. Een prima gelegenheid voor de blauw witte equipe om deze jammerlijke misser een beetje recht te zetten.