Tsjechische volksmuziek terug in Skâns Gorredijk

maart 26, 2015 in nieuws door Redactie

De Stroomdalkapel.

De Stroomdalkapel.

Gorredijk | Tsjechische volksmuziek stond ruim 25 jaar op het programma van De Skâns in Gorredijk. Jaarlijks was de Tsjechische blaaskapel Sohajka te gast. In de traditionele klederdracht van hun dorp Zuid-Moravië verzorgden ze jaar op jaar de mooiste optredens. Hieraan kwam een eind toen de kapel besloot niet meer af te reizen naar Gorredijk. De Skâns heeft echter een goed alternatief gevonden: De Stroomdalkapel.

Vrijdag 27 maart kan met De Stroomdalkapel weer genoten worden van Böhmische en Mährische muziek: Tsjechische volksmuziek uit de landstreken Bohemen en Moravië. De Böhmische muziek is romantisch, rustig en wat gedragen van aard, terwijl de Mährische muziek heel vrolijk van karakter is en wat sneller wordt gespeeld. De vertolking van de muziek is wel vaak gelijk, het gaat meestal over mooie landstreken, de lekkere wijn of over de liefde.

Het optreden begint om 20:30 uur. Kaarten kunnen tegen het gereduceerd tarief van €8,- gekocht worden via www.skans.nl, 0513–468600 of aan de kassa van De Skâns.