Trimbeets houdt ludieke actie voor opening zwembad

mei 22, 2014 in nieuws door Redactie

Leerlingen van obs Trimbeets voeren actie voor behoud van het zwembad. (c) Marije Geertsma

Leerlingen van obs Trimbeets voeren actie voor behoud van het zwembad. (c) Marije Geertsma

Luidkeels klinkt het bij de intocht door de Hoofdstraat; "zwembad open, zwembad open." (c) Marije Geertsma

Luidkeels klinkt het bij de intocht door de Hoofdstraat; “zwembad open, zwembad open.” (c) Marije Geertsma

Gorredijk | “Waarom zijn wij de klos, het zwembad moet los”, staat met kleurige letters geschreven op een spandoek tijdens de intocht van de avondvierdaagse van Gorredijk.
Ondanks het mooie weer is het zwembad van Gorredijk nog steeds gesloten. Kinderen en ouders van obs Trimbeets hebben er schoon genoeg van. Zij grepen deze laatste wandelavond aan om actie te voeren.

“It gie mei in sneltreinvaart”, lacht moeder Djoeke Stoelwinder. Zij zit in de commissie die jaarlijks bedenkt in wat voor thema Trimbeets zal wandelen. Afgelopen dinsdag kregen de kinderen een briefje mee met het verzoek om de laatste avond in zwemkleding te lopen. En dat ging al snel als een lopend vuurtje langs alle schoolkinderen van Gorredijk. Hoewel de meeste deelnemers hun outfit al klaar hadden liggen, waren toch velen bereid om hier en daar een zwembandje, opblaasbeest of badmuts toe te voegen.

Van vele kanten kwamen positieve reacties, “Want elkenien hat der fansels belang by dat it swimbad iepen bliuwt.’ Met name het mooie weer van de laatste dagen legde hier een extra accent: “Bern seure allegearre; w√™rom is it swimbad noch net iepen?”

Trots voorop in de stoet van ruim vijfhonderd wandelaars lopen de kinderen van Trimbeets met hun spandoeken door de Hoofdstraat. “Zwembad open, zwembad open, zwembad open”, schalt het door de winkelstraat, precies in de maat met het ritme van drumband Eensgezindheid uit Hemrik.

Er is vanaf het gemeentehuis nog geen nieuws over de oplossing van het probleem. Het College van B en W heeft afgelopen dinsdag gesproken over een extra kredietaanvraag voor het zwembad. Maar de uitslag van die discussie is nog niet bekend.