Trekvogels tellen met Natuurvereniging Gorredijk

september 30, 2014 in nieuws door Redactie

trekvogelGorredijk/Terwispel | Natuurvereniging Geaflecht uit Gorredijk en Vogelringstation Menork uit Lippenhuizen organiseren zaterdag 4 oktober van 8:00 tot 12:00 uur een trekvogeltelling bij Terwispel. Ook zullen trekvogels daar geringd worden. Belangstellenden zijn welkom om mee te gaan.

Zaterdag is het de Europese trekvogelteldag. Meer dan honderd verenigingen komen dan op ruim honderdvijftig plaatsen in actie in het kader van Euro Birdwatch, het Europese vogeltel-evenement van Birdlife International. De dag wordt in Nederland gecoördineerd door Vogelbescherming Nederland.

Om 8:00 start zaterdagmorgen de groep tellers in het gebied Venebuurt bij Terwispel. De plek is bereikbaar door het Kolderveen in noordelijke richting af te rijden tot aan de flapbrug. Er kunnen geen auto’s geparkeerd worden, dezen kunnen geparkeerd worden aan het begin van de onverharde weg waarna het nog vijfhonderd meter lopen is.

Onder deskundige begeleiding zullen de trekvogels geteld worden vanaf de polderdijk aan de Schipsloo. Hier is ruim zicht op de Hege Geasten en de Bouwerspolder waar veel vogels te zien zijn. Als de weersomstandigheden goed zijn, zullen de vogels ook geringd worden. Aan het eind van de middag worden de telresultaten door Vogelbescherming Nederland verzameld, dit in samenwerking met de vogeltrekwebsite www.trektellen.nl.