Thuishuizen Bernewêzen en Killara houden open dag

maart 27, 2014 in nieuws door Redactie

De kinderen spelen veel buiten in de grote tuin.

De kinderen spelen veel buiten in de grote tuin.

Gorredijk |Thuishuis Bernewêzen en Thuishuis Killara, beiden aan het Nijlân 1 in Gorredijk, organiseren een open dag in het kader van het respectievelijk tienjarig en vijfjarig bestaan. Het open huis wordt gehouden op zaterdag 12 april van 10:30 tot 15:00 uur. Belangstellenden zijn van harte welkom om onder het genot van een kopje koffie of thee met iets lekkers erbij een kijkje te komen nemen.

Zowel voor groot als klein zijn er diverse activiteiten, waaronder een roofvogeldemonstratie, workshops, haarvlechten, schminken en diverse spelletjes. Wie altijd al eens op de foto wilde met een uil of een pony, is tijdens het open huis op het juiste adres. Er kan ook een ritje gemaakt worden op de pony. Een ballonnenclown is aanwezig om mooie dieren van ballonnen te maken. En er zijn hapjes en drankjes. Voor enkele activiteiten wordt een klein bedrag gevraagd voor het goede doel.

De kinderen van de kinderopvang zijn al maanden enthousiast bezig met het maken van vele kunstwerkjes, die zullen worden verkocht op de kinderkunstmarkt. De totale opbrengst van deze dag is bestemd voor de Clinic Clowns.

Huiselijke sfeer

Thuishuis Bernewêzen en Thuishuis Killara zijn begonnen als gastouderopvang en uitgegroeid tot een kleinschalige en professionele kinderopvang. Sinds 2011 zijn zij gevestigd in de voormalige dokterspraktijk van het echtpaar Schelling aan het Nijlân 1 in Gorredijk. Op deze locatie bieden Thuishuis Bernewêzen en Thuishuis Killara kinderopvang van 0-12 jaar in een huiselijke sfeer en met een grote mate aan continuïteit. De opvang voelt hierdoor aan als een groot gezin, een tweede thuis.

Betaalbaar

Door de kleinschaligheid en de vaste leiding, tevens eigenaar van de kinderopvang, is er veel tijd en aandacht voor de kinderen, zijn de lijnen kort en is de betrokkenheid groot. Respect voor elkaar en de omgeving is een belangrijk aspect van deze kinderopvang. Er is dus ook veel aandacht voor natuur en milieu. Duurzame producten, scheiden van afval, gedeeltelijk biologisch eten, het hoort er allemaal bij.

Weer of geen weer, er wordt veel buiten gespeeld in de grote tuin. Hierin zijn natuurlijke materialen te vinden zoals takken, stenen, boomstammen en een hele grote zandbak. Ook zijn er huisdieren en is er een moestuin waar de kinderen veel aandacht voor hebben. Het oogsten en plukken van groenten en fruit is een feest. Daarna wordt er heerlijk van gegeten.

De kinderopvang is een gecertificeerde opvang voor meertalige ontwikkeling. Om kinderopvang betaalbaar te houden, betalen de ouders en verzorgers van de kinderen geen dagdelen. Ouders betalen de uren waarin het kind op contractbasis, op de opvang aanwezig is.