Te dik…

oktober 8, 2014 in column door Redactie

puzz1Door Dierenartsencombinatie Gorredijk
Dit is Puzz (in Boots). Puzz is een gecastreerde kater van drie jaar oud. Hij is gestart als verwaarloosd kitten, broodmager, met wormen, vlooien en oormijt. Het duurde een aantal maanden voordat hij een beetje “kat” werd. En toen zat er voor Puzz geen rem meer op eten. Hij slaapt, wandelt een minimaal rondje om het huis en eet. En als zijn eigen gerantsoeneerde voer op is, dan steelt hij hondenvoer. Geen probleem dat dat hoog staat in een standaard. En ach, soms laat één van de andere katten in huis ook wel eens wat voor hem staan….

Tussendoortjes

Zoals Puzz zijn er vele katten, maar ook honden. De één heeft geen rem, de ander krijgt te veel tussendoortjes (koek, kaas, aardappeltje met jus). En net zoals voor ons, is ook voor dieren overgewicht slecht. Er is een verhoogde kans op suikerziekte en leververvetting, de gewrichten worden zwaarder belast, operaties zijn risicovoller (narcosemiddelen hopen op in vet) en de kans op tumoren neemt toe. Al met al leeft uw dier waarschijnlijk korter.

puzz2

Te dik?

Tijd voor actie. Twijfelt u of uw dier overgewicht heeft? Kom langs voor advies. De maand oktober staat bij ons in het teken van overgewicht. Onze gewichtsconsulenten, Annie en Margriet , staan de gehele maand voor u klaar met gratis advies. Natuurlijk bent u ook de rest van het jaar welkom. Lukt het niet om uw dier te laten afvallen door minder voer te geven? Dan hebben we nog “Satiety” voer. Voer met een goede verzadiging en veel vezels. Daarmee gaat het zeker lukken. We bieden daarbij kosteloos een maandelijkse gewichtscontrole met begeleiding aan.

Nieuwe tarieven

Vanaf 1 oktober starten wij met nieuwe consultprijzen, gericht op de klacht. Het tarief voor een oorprobleem, anaalklieren of nagels knippen is voortaan lager dan de consultprijs voor een ziek dier. Consult op “maat” dus, zodat een korter consult ook meteen goedkoper is.

Activiteiten

Verder kunt u op donderdagmiddag 2 oktober a.s. met uw huisdier op de foto in het kader van Werelddierendag. Er is nog plek tussen 14.00-17.00u. Graag even aanmelden van tevoren.
Op woensdag 5 november om 19.30u houden we een informatieve avond over het begeleiden en voorkómen van vuurwerkangst. Daarover meer in november en op www.dierenartsgorredijk.nl. Voor het meest actuele nieuws zijn we te volgen op www.facebook.com/dierenartsgorredijk.