Succesvol weekend voor gymnasten GV Stânfries

februari 16, 2015 in nieuws door Redactie

stanfriesJoure/Gorredijk | Zaterdag werd in Joure de tweede turncompetitie heren gehouden. Mathijs Grijze en Björn Jonker, junior 1 niveau 8, deden mee namens GV Stânfries uit Gorredijk. Beide heren begonnen sterk op de rek waar ze samen de hoogste score behaalde van hun categorie. Op de vloer moesten ze een punt laten liggen door een val. Ze herpakten zich goed en turnden verder een uitstekende wedstrijd. Mathijs werd tweede en Björn met klein puntenverschil vijfde.

Drie turners van Stânfries deden in Nieuwehorne mee aan de funwedstrijd. Dit is een wedstrijd over drie toestellen met daarnaast een fungedeelte waar de turn(st)ers vrij kunnen springen en klauteren. In de eerste ronde kwam Thies Tjeerdsma pre-intstap1 Fun 1 aan bod. Thies had ondanks zijn jonge leeftijd geen last van de zenuwen en turnde een zeer goede wedstrijd met voor alle onderdelen een dikke 9 veroverde hij de eerste plaats.

In de middag kwamen de dames Mirre Huisman pupil 2 Fun 1 en Lara Visser pre-instap 1 aanbod. Lara turnde haar eerste wedstrijd zeer goed. En ook zij haalde een paar negens, dit was net niet voldoende voor het podium. Ook Mirre turnde zeer goed en kreeg zelfs een 10 op de brug! Dit zorgde ervoor dat ze op de tweede plek eindigde.