“Sorry voor mijn zweethanden, dit is de eerste keer dat ik bij een advocaat ben”

mei 26, 2014 in column door Redactie

advocaat hoenDoor mr. Moira Hoen

Het advocatenbezoek

We staan er als advocaten vaak niet bij stil, maar voor onze klanten kan het best spannend zijn om een advocaat te bezoeken. Zo heb ik al vaker bij een eerste kennismaking van klanten te horen gekregen: “Sorry voor mijn zweethanden, dit is de eerste keer dat ik bij een advocaat ben”.
De reden voor een bezoek aan een advocaat is meestal een bestaand of dreigend probleem. Dit zorgt al voor spanningen. Het probleem kan niet zelf worden opgelost. Of erger nog, door te proberen het zelf op te lossen is het probleem groter geworden. Tel daar bij op dat de advocaat een onbekende persoon is die in vertrouwen moet worden genomen en dat het probleem misschien wel tot een rechtszaak en hoge kosten leidt. Al die onzekerheid levert veel stress op, oftewel zweethanden.

Advocatenkantoor Hoen in Gorredijk

Dit heb ik me gerealiseerd toen ik eind 2010 mijn advocatenpraktijk in Gorredijk aan de Molenwal ging vestigen. We hebben daarom gezorgd voor een laagdrempelig kantoor met een toegankelijke uitstraling. Ons kantoor is gespecialiseerd in omgevingsrecht. U moet dan denken aan bouwvergunningen, milieuvergunningen, kapvergunningen etc., maar bijvoorbeeld ook aan bestemmingsplanprocedures. Daarnaast behandelen we onder meer zaken op het gebied van bestuursrecht, contractenrecht en dierenrecht.

Juridische professional met geheimhoudingsplicht

Als het u gerust stelt, een advocaat is niets anders dan een juridische professional die er is om u te helpen. Uw belang staat voorop, uw advocaat is er voor u. Een advocaat is in die zin volledig partijdig. Een advocaat heeft ook een geheimhoudingsplicht. Dit betekent dat wat u met uw advocaat bespreekt tussen u en uw advocaat blijft. Een advocaat zal uw vertrouwen dus niet beschamen. Maar het kan zo zijn dat u zich niet prettig voelt bij een bepaalde advocaat, dat een klik ontbreekt, dan staat het u vrij om een andere advocaat in de arm te nemen.
Het is dus niet nodig om u zorgen te maken voor een advocaatbezoek. De klant die zich voor zijn zweethanden verontschuldigde is uiteindelijk opgelucht vertrokken. Hij kreeg advies over zijn probleem, welke mogelijkheden er waren om tot een oplossing te komen en of hij in aanmerking kwam voor gesubsidieerde rechtsbijstand. Dit alles kostte hem niets, omdat ons kantoor aan elke nieuwe klant een gratis kennismakingsgesprek aanbiedt.

Meer weten?

Neem voor een gratis kennismakingsgesprek contact op met:
Advocatenkantoor Hoen
Molenwal 4
8401 CD Gorredijk
Tel: 0513 – 460600.
Of bezoek onze website www.advocatenkantoorhoen.nl