Slordig Gorredijk verspeelt punten tegen De Wilper Boys

november 30, 2015 in nieuws door Redactie

gdijk wilp 1

gdijk wilp3Gorredijk | Onder barre omstandigheden, op een zwaar veld en met weinig publiek liet Gorredijk na om de positie in de top vier te verstevigen.

De gasten uit De Wilp stonden lang op een comfortabele 0-2 voorsprong maar Gorredijk pakte in de bizarre slotfase toch nog een punt. Na afloop baalden beide teams flink en daar hadden ze beide alle reden toe.

Zonder Johannes Veenstra en Hille van Goinga, maar met de teruggekeerde Jesmer Schots in de basis moest Gorredijk het opnemen tegen laagvlieger De Wilper Boys. Voorafgaand aan de wedstrijd was trainer Jacob Russchen duidelijk naar zijn spelersgroep, geen onderschatting en een scenario voorkomen waartegen het tweede elftal in de ochtend al aanliep: slordig punten verspelen tegen een op papier veel mindere tegenstander.

Al binnen een minuut leek Mart van der Tuin het signaal van zijn trainer te begrijpen, zijn schot eindigde echter op de paal en ook de rebound die volgde was aan Merijn de Jong niet besteed. Wat op dat moment nog niemand wist was dat deze situatie kenmerkend zou zijn voor de wedstrijd die zou volgen. Gorredijk dat veel ten aanval trekt en de gasten van De Wilper Boys die op allerlei verschillende manieren de bal uit de goal weten te houden. De wind was van grote invloed en de spelers van de thuisploeg wisten hier in de openingsfase van de wedstrijd geen raad mee. Keer op keer waren de steekpasses richting de voorwaartsen veel te hard en eindigden daardoor iedere keer weer in de handen van de keeper.

Het eerste wapenfeit van de gasten viel na tien minuten te noteren. Een vlotte aanval ging maar nipt voorlangs. Er ontstond een hele open wedstrijd waarin bij beide teams de verdedigingslinie zeer veel ruimte prijs gaf om te voetballen. De slordigheden stapelden zich aan beide kanten op en dat er een verdediger van Gorredijk aan de basis zou staan van de openingsgoal van deze wedstrijd was in dat opzicht dan ook niet heel vreemd. Het was Gorredijk verdediger Jorrit Bijlsma die op zeer knullige wijze zijn eigen doelman kansloos liet en daarmee de gasten uit De Wilp op een 0-1 voorsprong zette.

Aan de andere kant van het veld was het met name Merijn de Jong die slordig omsprong met de geboden mogelijkheden. Vele kansen werden om zeep geholpen en daarmee gaf Gorredijk De Wilper Boys kans om heerlijk in de wedstrijd te groeien. Tien minuten voor het rustsignaal kwamen de gasten zelfs op een 0-2 voorsprong. Slap ingrijpen bij een corner was de thuisploeg te machtig en de kopjes gingen langzaamaan naar beneden. De thuisploeg ging ook de resterende tien minuten in de eerste helft verder waarmee het de hele eerste helft al bezig was: het om zeep helpen van de vele kansen. En dus werd met een 0-2 stand de kleedkamer opgezocht.

gdijk wilp2

gdijk wilp4Het donderde in de kleedkamer van de thuisploeg en daar was alle reden voor. De tweede helft alles op alles zetten om geen punten te verspelen tegen een ploeg die eigenlijk minder zou moeten zijn dan de thuisploeg. Na tien minuten in de tweede helft gaf Jelmer Posthumus het goede voorbeeld, na een mooie actie schoot hij de bal achter de goalie van de gasten en bracht daarmee zijn team terug in de wedstrijd, 1-2. Koud in het veld was het na twintig minuten spelen in de tweede helft Gorge Dimov die het geluk niet mee had. Een voorzet van Frits Borduin werd allereerst nipt gemist door Dimov, niet veel later kopte de stormram van Gorredijk een voorzet al zwevend over de goal.

Aan de andere kant van het veld hield Gorredijk in deze fase van de wedstrijd open huis en had Gorredijk het aan de aanvallers van De Wilper Boys te danken dat de score niet verder opliep. Vanaf minuut tachtig ontstond er een hele bizarre slotfase van de wedstrijd. Het was Merijn de Jong die zijn team op gelijke hoogte bracht (2-2), maar dit op hele vreemde wijze deed. In verband met een blessurebehandeling gingen de gasten uit De Wilp er vanuit dat ze de bal terug zouden krijgen. Gedragen door de wind kregen ze de bal ook terug, echter eindigde de bal in de goal. Vanaf de middenlijn bleek een lange bal de keeper van De Wilper Boys te machtig en de vele boze blikken en krachttermen kreeg de thuisploeg hierdoor te verwerken.

Dit werd alleen maar erger toen de thuisploeg vanaf de aftrap gewoon doorvoetbalde en de tegenstander dus geen vrije doortocht naar de goal gaf. De gasten hadden het echter aan de scheidsrechter te danken dat ze met een punt van het veld stapten. Één minuut voor tijd was het namelijk Merijn de Jong die zijn team op een 3-2 voorsprong schoot. Door herhaaldelijk commentaar van De Wilper Boys bank floot de leidsman echter af op het moment dat de Jong de bal in de goal schoot en gaf hij de trainer van de gasten een waarschuwing. Een hele vreemde timing en nu was de arbiter de boosdoener aan de kant van de thuisploeg, zij zagen namelijk een zuiver doelpunt op vreemde wijze niet worden toegekend. Diep in blessuretijd leek Dimov zijn team alsnog aan 3 punten te helpen. Zijn kopbal werd echter op katachtige wijze door de keeper uit de goal geslagen en hiermee eindigde de wedstrijd, met een hele bizarre slotfase, in 2-2. Gorredijk moet door dit puntverlies pas op de plaats maken als het gaat om de bovenste plekken, volgende week mag het team zich in de uitwedstrijd tegen SVMH revancheren.