Skâns Gorredijk start seizoen met razendsnelle Pieter Derks

augustus 12, 2015 in nieuws door Redactie

Pieter Derks, 'Zo goed als nieuw'. Foto: Bob Bronshoff

Pieter Derks, ‘Zo goed als nieuw’. Foto: Bob Bronshoff

Gorredijk | Het nieuwe theaterseizoen van De Skâns in Gorredijk staat voor de deur. Razendsnel en hyper actueel is de allereerste voorstelling: ‘Zo goed als nieuw’ met Pieter Derk op vrijdag 16 oktober.

Nooit plat, maar met diepgang. Nooit bot, maar altijd scherp. ‘Een verademing,’ vindt de Volkskrant. ‘Verzorgd, actueel, venijnig, literair en muzikaal.’ En NRC: ‘Een vriendelijk ogende, slimme doordenker die niet alleen veel spitse grappen maakt, maar ook een verrassende draai kan geven aan alles dat logisch lijkt.’ Niet voor niets was Derks vorig jaar De Slimste Mens. Niet voor niets was hij de vaste weekafsluiter bij De Wereld Draait Door.

En ook in ‘Zo goed als nieuw’ is hij zo goed. Vriendelijk van toon, maar vol confronterende vragen. Met fris commentaar op het laatste nieuws. Maar ook met mooie liedjes en fantasierijke verhalen. ‘Derks goochelt met actualiteiten zoals een jongleur zijn ballen in de lucht houdt’, lezen we. En dat is Pieter Derks inderdaad, in al zijn charmante innemendheid: een cabaretier met ballen.

Vrijdag 16 oktober | 20.30 uur | Entree: € 20,-
© foto Pieter Derks: Bob Bronshof