Ruim 500 wandelaars worden warm onthaald in Gorredijk

mei 23, 2014 in nieuws door Redactie

De 'professors' waren het leukst verkleed bij de 5 km. (c) Marije Geertsma

De ‘professors’ waren het leukst verkleed bij de 5 km. (c) Marije Geertsma

De 'leeuwen' waren het mooist bij de 10 km.

De ‘leeuwen’ waren het mooist bij de 10 km.

Gorredijk | “Meer dan vijfhonderd lopers hebben we dit jaar en daar zijn we hartstikke trots op”, met deze woorden verwelkomde Ester Stolk van de avondvierdaagsecommissie gisteravond, donderdag 22 mei, de deelnemers aan de wandeltocht. Het was dan ook een drukte van belang op de Mientewei.

Muziekkorps De Vlecke zorgde voor een feestelijke noot, het weer was perfect en de vele wandelaars werden onthaald met de traditionele bloemen. Een bijzonder onthaal was er voor Klaske Kamstra. Dit jaar liep zij voor de 25ste keer de tocht. Dit werd overtroffen door Jan Seinstra die voor de 50ste keer de avondvierdaagse liep. “Maar Jan zit al in De Skâns, hij krijgt daar zijn medaille.”

Tijdens de laatste avond van de avondvierdaagse mag iedereen verkleed meedoen. Voor de leukst verklede groepen of personen is er een wisselbeker. Bij de 5 kilometer wandelaars werd deze prijs gewonnen door de Professors uit groep 7 van de Librije. Ook de prijs bij de 10 kilometer ging naar de Librije: de Leeuwenkoning en Simba. De prijs voor de leukst verklede individuele wandelaar ging naar: “De moeder die met een heel klein politiemannetje en een heel klein brandweermannetje liep.”

Leerlingen en ouders van de Trimbeets grepen de avondvierdaagse aan om te protesteren voor opening van het zwembad. Dat deze actie bij meerdere Gordyksters in de smaak viel, was duidelijk. Trimbeets won dan ook de publieksprijs.