RTL filmt bij Malischa Kledingverhuur Gorredijk

november 24, 2015 in nieuws door Redactie

Mooie shots genoeg voor het filmteam van RTL.

Mooie shots genoeg voor het filmteam van RTL.

Gorredijk | Bijzondere gasten kwamen donderdagmorgen over de vloer bij kledingverhuurbedrijf Malischa aan de Tolhûsleane in Gorredijk. Een team van het RTL tv-programma LifestyleXperience kwam langs om opnames te maken. Het bedrijf van Anske en Maaike Schaap zal op zondag 29 november om 14:20 uur te zien zijn op RTL4, de herhaling is op zaterdag 5 december om 15:10 op RTL5.

In twee minuten uitzendtijd wordt in vogelvlucht doorgenomen waar het bij Malischa om draait. Maaike vertelt voor de camera hoe dit zo gekomen is. “Tien jaar geleden maakte ik al verkleedkleren voor kinderen. Later kwam daar kleding voor volwassenen bij. Ik verkocht wel eens wat maar vond dat toch niet zo leuk. Toen hebben we besloten om kleding te verhuren.” Van haar atelierzolder verhuisde de kledingverhuur in 2010 naar het grote bedrijfspand aan de Tolhûsleane. Een forse uitbreiding werd in 2013 voltooid toen de kleding van de Kleansintrale werd overgenomen. Resultaat is ruim 20.000 kostuums op 850 vierkante meter.

“Hier hangt genoeg”, concludeert presentatrice Nana Piguillet-Appiah. In het inleidend filmpje ondervraagt ze Maaike over het ontstaan van de verkleedtraditie. “Dat moast ik sels ek opsykje hear. Ha ik my noch nea mei dwaande holden.” Maar goed, de geschiedboeken schrijven dat de oude Romeinen er al traditie van maakten zich te verkleden: rijk ging verkleed als arm en omgekeerd. Wat zijn vandaag de dag de populairste outfits wil de presentatrice weten. “Halloween is erg in opkomst en ook de oktoberfesten. Straks natuurlijk Sinterklaas en daarna veel kostuums in Charles Dickensstijl voor de kerst.”

Ondertussen zitten stagiaires Geldau Poppinga en Anneke Mellema te wachten in het atelier. Hier zal straks ook gefilmd worden. Op de paspop een voorbeeld van een prachtige jurk in Dickensstijl. Maaike vertelt hoe aan de hand van basispatronen diverse outfits op maat gemaakt kunnen worden. “Maar dat doen we wel voorzichtig. Het is een druk bedrijf en we hebben daar niet altijd tijd voor.”

LifestyleXperience is een wekelijks woon- en lifestyleprogramma waarin de meest uiteenlopende onderwerpen aan bod komen: van recreatie- en woontips tot de nieuwste gadgets, van culinaire trends tot de leukste evenementen. Daarnaast zijn er wekelijks handige tips van bedrijven en organisaties die de kijker kennis laten maken met nieuwe producten en diensten. LifestyleXperience is iedere zondag te zien rond 14.20 uur bij RTL4 en wordt herhaald op de zaterdag daarna om 15.10uur bij RTL 5. Het twee minuten durend filmpje over Malischa staat voor zondag 29 en zaterdag 5 december op de rol (onder voorbehoud).