Reva heren verschalken AVC met gemak

november 9, 2015 in nieuws door Redactie

revaGorredijk | De vollybalheren van Mijn Makelaar/Reva speelden vrijdagavond thuis in De Skâns tegen AVC2 uit Akkrum. Alleen de derde set werd nog even spannend, de overige sets werden ruim gewonnen.

Coach Henk Veenstra begon in deze wedstrijd voor het eerst dit seizoen met spelverdeler Bernlef van de Werf in de basis. Bernlef greep die kans om te laten zien dat hij de afgelopen periode veel geleerd heeft met prima set ups. In het begin van de eerste set leek het geen eenvoudige wedstrijd te worden. Tot 10-8 ging het nog redelijk gelijk op en werd er om en om gescoord. Daarna gaf Mijn Makelaar/Reva gas door meer service druk te zetten. AVC kon hier duidelijk niet mee omgaan, waardoor er nauwelijks een gevaarlijke aanval mogelijk was: 25-12. Ook de tweede set werd dankzij een serve serie van 12 punten van routineer Gerrit de Boer niet spannend: 25-17.

Aan het einde van de derde set leek de thuisploeg door concentratieverlies een riante voorsprong van 23-18 uit handen te geven. AVC kwam terug tot 24-23, maar Reva trok toch de overwinning naar zich toe: 25-23. In de vierde set kwam Reva niet meer in gevaar: 25-14.
Coach Henk Veenstra zag het als volgt: “Dit team groeit nog elke wedstrijd. Waar we vorige week een puntje laten liggen pakken we hier de volle winst. Ons belangrijkste wapen was ook vandaag weer de service druk waar AVC geen raad mee wist.”

Mijn Makelaar/Reva stijgt met deze overwinning naar de derde plaats in de Eerste Klasse. Vrijdag 13 november spelen de heren thuis om 21:00 uur in de Skâns in Gorredijk tegen de nummer 9: LVC uit Lemmer.