Politieke partijen weten Gorredijk te vinden

februari 10, 2014 in nieuws door Redactie

Lutz Jacobi en Roel Vogelzang openden de PvdA campagne Opsterland met een ferme klap op de ‘kop van Jut’.

Lutz Jacobi en Roel Vogelzang openden de PvdA campagne Opsterland met een ferme klap op de ‘kop van Jut’.

Gorredijk | De politieke publiciteitsmachines beginnen op stoom te komen in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 19 maart 2014. De partijen in Opsterland kiezen graag voor Gorredijk om te starten met de campagne. Komende zaterdag, 15 februari, deelt OpsterLanders gratis vegetarische recepten uit bij de supermarkten. Onder het motto ‘Lekker ite…mei OpsterLanders’ wil de partij mensen verleiden eens vaker vegetarisch te koken.

In vliegende brigades gaan de partijleden langs bij de supermarkten van Gorredijk, Beetsterzwaag, Ureterp, Bakkeveen en Wijnjewoude. Met het uitdelen van de recepten wil de partij het dier- en milieubewustzijn op smaakvolle wijze onder de aandacht brengen.

BAS Opsterland kiest ook voor Gorredijk. Op donderdag 20 februari wordt een burgercafé in De Skâns georganiseerd. De partij wil hiermee inwoners van Gorredijk het laatste woord geven over de toekomst van cultureel centrum De Skâns. Inleider en spreker is ingenieur Jaap van Luijk van BMC advies management. Van Luijk heeft veel ervaring en kennis op gebied van culturele instellingen en wordt gekenmerkt als vernieuwer.

Alleen inwoners van Gorredijk mogen hun mening geven. Die mening wordt vervolgens doorgegeven aan Burgemeester en Wethouders en de Gemeenteraad. De avond begint om 20:00 uur, inloop is vanaf 19:30 uur.

Eerder al, op zaterdag 8 februari, organiseerde PvdA Opsterland de campagnestart in Gorredijk. Het was een ludieke start waarbij Kamerlid Lutz Jacobi met een flinke klap op ‘De Kop van Jut’ de campagne opende. Het geheel was opgezet in kermissfeer waarmee de partij de wens van Gorredijk wil ondersteunen: de kermis definitief terug op het marktterrein.

Opsterlands Belang hing vorige week een groot spandoek op de veiligheidshekken bij het afgebroken postkantoor aan de Schansburg. De partij beschouwt het mede als eigen verdienste dat het centrum van Gorredijk nu aangepakt wordt. Jarenlang was partijgenoot en wethouder Piet van Dijk betrokken bij de voorbereidingen.