Openluchtzwembad Gorredijk blijft voorlopig dicht

april 30, 2014 in nieuws door Redactie

Het zwembad blijft voorlopig dicht.

Het zwembad blijft voorlopig dicht.

Gorredijk | Dit weekend zou het openluchtzwembad van Gorredijk open gaan voor een nieuw seizoen. De openstelling is echter met onbepaalde tijd uitgesteld. Exploitant Edward de Leeuw wil eerst van de gemeente Opsterland duidelijkheid over de toekomst van het bad en de financiële ondersteuning.

Het zwembad is eigendom van de gemeente en wordt geëxploiteerd door De Leeuw van Sportcentrum Kortezwaag. De kosten van exploitatie zijn hoog terwijl de bezoekersaantallen teruglopen. Elk jaar moet meer geld toegelegd worden op het open houden van het bad. Vorig jaar lanceerde B en W van Opsterland het plan om sport, onderwijs en cultuur op twee locaties in Gorredijk te concentreren. Alle sportvoorzieningen zouden dan voornamelijk bij Sportcentrum Kortezwaag komen. Met de investeringen die hiermee gemoeid zijn, zou het voor de exploitant van het Sportcentrum makkelijker worden om de hoge kosten van het zwembad op te brengen.

“Iedere dag open kost geld. In afwachting van een subsidieregeling heb ik dat voor mijn rekening genomen, maar de regeling blijft uit. Ik kan het mij niet meer veroorloven op deze manier verder te gaan”, verklaart De Leeuw.