Onderlinge wedstrijden Gv Stânfries

juni 23, 2014 in sportnieuws door Redactie

De eerste prijswinnaars (ontbrekend Luc Vlietstra).

De eerste prijswinnaars (ontbrekend Luc Vlietstra).

Gorredijk | GV Stânfries uit Gorredijk hield afgelopen zaterdag de jaarlijkse onderlinge wedstrijden. Hierbij nemen de turnsters, turners en gymnasten het tegen elkaar op.

De turnsters begonnen in de ochtend, de concentratie en de spanning waren goed te voelen was. Het jongensturnen en gymnastiek waren hierna aan de beurt: op de verschillende toestellen waren hun oefeningen zien. Door het grote aantal deelnemers was er dit jaar zelfs een derde wedstrijdronde. Hierin was het de beurt aan de gymnastiek meisjes. Iedereen deed enorm zijn best, ook al waren ze best wel zenuwachtig.

Na de wedstrijd werd onder leiding van Trijntje de Vries van Just Dance een dans gedaan met alle deelnemers. Hierdoor kon de spanning van de wedstrijd even worden vergeten. Als afsluiting lieten de peuters zien wat ze konden door een dansje en kunstjes over een toestellenbaan.

De eerste prijswinnaars bij het turnen waren Larissa van der Woude, Fei Oudhof, Folkert Semplonius, Chris Bruinsma, Karlijn Kerbof, Esther Zwart en José Kromsigt. Bij de gymnastiek was het goud voor Luc Vlietstra, Liam den Hartogh, Anna Knol, Reinskje Achtien, Juli Grootemaat, Shanti van der Velde, Marije Pietersma en Jelbrich Visser. De wisselbekers werden gewonnen door Fei Oudhof en Reinskje Achtien.

Alle deelnemers van de wedstrijd.

Alle deelnemers van de wedstrijd.


In Heerenveen werd ook het Friese kampioenschap gehouden voor de 3e en 4e divisie. Roselin Oudhof, pupil 1 D1, turnde goed maar wist het podium niet te halen. Larissa van der Woude, junior supp D, turnde een zeer goede wedstrijd en werd zeer verdienstelijk 5e.