Museum Opsterlân presenteert KidsKunst

mei 21, 2014 in nieuws door Redactie

Kinderen mogen kunst en verzamelingen tentoonstellen in het museum.

Kinderen mogen kunst en verzamelingen tentoonstellen in het museum.

Gorredijk | Museum Opsterlân maakt ruim baan voor kunst van kinderen. Kinderen krijgen de vrijheid om de benedenverdieping van het museum aan de Hoofdstraat in Gorredijk naar eigen inzicht in te richten. Kunst, verzamelingen, het kan van alles zijn. Deze nieuwe tentoonstelling heet KidsKunst.

Om de jeugd op gang te helpen, start het museum op woensdag 28 mei met workshops waarin een eigen kunstwerk gemaakt mag worden. Daarbij krijgen ze begeleiding van educatiemedewerkers. Zodra het kunstwerk af is, krijgt het een plekje in het museum. Alle KidsKunst wordt tentoongesteld tot en met 26 juli. Daarna mogen de kunstwerken mee naar huis.

“De jeugd heeft de toekomst en het museum herbergt het verleden. Daar lijkt een enorme kloof tussen te zitten. Maar dat hoeft niet zo te zijn. De belevingswereld van kinderen kun je best koppelen aan de rijkdom van de historie. Bijvoorbeeld via kunst, een prachtig instrument. Het zou mooi zijn als de hele benedenverdieping vol komt te hangen met KidsKunst”, vindt interim-conservator Anita van der Sloot. Naast kunst mogen kinderen ook hun verzamelingen tentoonstellen in het museum.

De kunstworkshops starten op woensdag 28 mei met aquarelleren, vervolgens wordt op zondag 1 juni met ecoline gewerkt en op woensdag 4 juni komen gemengde technieken aan bod. Alle workshops duren van 14:00 tot 16:00 uur. Meedoen kost € 5 inclusief materialen en limonade. Opgeven is noodzakelijk en kan via info@museumopsterland.nl of 0513-462930.