Museum Gorredijk presenteert twee nieuwe GPS-routes

juni 14, 2014 in nieuws door Redactie

Museum_Opsterland.Gorredijk | Wandelen langs de oude panden van de vlecke Gorredijk. Dit wordt nu extra aantrekkelijk met een nieuwe GPS-route van Museum Opsterlân. De route Oude Panden laat het oude Gorredijk zien en geeft informatie. In woord en beeld wordt verteld over vroeger maar ook zijn er tussendoor een aantal opdrachten die gemaakt kunnen worden. De route duurt ongeveer een half uur en is ook prima geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

De tweede nieuwe route gaat over de Beurtschippers. Deze route, die een uur duurt, is geschikt vanaf 12 jaar. Titus Bootsma, de beurtschipper, vertelt over zijn leven als beurtschipper tijdens de Gouden Eeuw van Gorredijk. Ook tijdens deze Beurtschippersroute wordt er aan de hand van beeld en geluid informatie verstrekt. Tijdens deze route verstrekt Titus ook een aantal leuke opdrachten.

Het museum beschikt naast deze twee nieuwe routes ook over de Wiebe Watzes-route die langs de oude schans van Gorredijk voert. Alle routes zijn geschikt om in groepsverband te lopen. In het museum aan de Hoofdstraat kan een tablet met route gehuurd worden. Legitimatie is hierbij wel verplicht.